Procedee de corectare a tulburărilor de limbaj

Extras din referat Cum descarc?

Limbajul este "activitatea specific umana care consta in folosirea limbii in procesul de comunicare interumana.
La varsta prescolara , concomitent  cu dezvoltarea intensa a perceptiilor si a reprezentarilor despre tot ce il inconjoara , informatiile capatate de copilul prescolar devin tot mai clare si limbajul copilului inregistreaza modificari calitative si cantitative insemnate .
Sub aspect fonetic prescolarului mic ii lipsesc claritatea si precizia sunetelor care compun cuvintele , se intalnesc deficiente de pronuntie, inversiuni sau omisiuni de sunete. Sub aspect lexical se inregistreaza modificari in intelegerea semnificatiei cuvintelor si in sensul cresterii numarului de cuvinte .In ce priveste structura gramaticala se face trecerea la forme mai complexe (pe masura ce creste ) , cnstruieste propozitii dezvoltate sau fraze . Expresivitatea limbajului creste , prescolarul mare utilizand gestul , mimica si intonatia pentru a-si nuanta exprimarea .
Activitatile care au ca scop dezvoltarea vorbirii corecte


Fisiere in arhiva (1):

  • Procedee de Corectare a Tulburarilor de Limbaj.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Psihologia copilului prescolar  Revista invatamantul prescolar  nr.3-4/1996


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!