Problematici actuale în Psihologia Educației

Extras din referat Cum descarc?

Educatia 
" A educa este o arta, dar si o stiinta. Este un dar, este o misiune, este o provocare, este o bucurie." (citate de Mihaela Roco)
Psihologia Educatiei are un rol puternic in atingerea unor rezultate palpabile, in urma procesului educational, imputernicind profesorul dar si elevul, oferind cadrul potrivit pentru ca profesorul sa transmita informatii coerent si eficient dar si pentru ca elevul sa asimileze informatiile intr-un mod util, coerent, care sa-i fie de folos pe viitor.
Prin educatie elevul este invatat sa viseze si sa-si realizeze visurile. Charles Kettering, inventator si cercetator, viza trei calitati, care in viziunea sa, ar trebui dezvoltate in orice copil:
-  Viziune -  pentru a vedea corect lucrurile
-  Imaginatia -  pentru a vedea lucruri care ar putea fi
-  Curaj -  pentru a indrazni sa faca visul realitate 
In "Copilaria si adolescenta", volum de Georgeta Panisoara, Dorina Salavastru si Laurentiu Mitrofan, se afirma ca scoala a uitat sa mai fie scoala, focusul fiind "pe scopurile academice, pe abilitati", ignorandu-se capacitatea de adaptare a elevului, care se autoexclude din mediul scolar. 
Restructurarea metodei pedagogice si alinierea ei cu conceptele psihologice actuale, adaptarea ei la profilul psihologic al elevului, este puternic vizibila in modelul educational din cateva tari in nordul Europei, precum Suedia si Norvegia, unde accentul este pus pe dezvoltarea individuala a fiecarui elev. 
Influenta Psihologiei in educatie
Psihologia educatiei este o ramura aplicativa a Psihologiei care studiaza mentalitatea, comportamentul si motivatiile elevului precum si relatia dintre elev, profesor, mediul educational si mediul social al elevului, venind in intampinarea problemelor actuale din sistemul educational, avand ca obiectiv principal optimizarea instruirii si educatiei. Practic ea studiaza invatarea si dezvoltarea umana, bazele psihologice ale procesului pedagogic si educativ, ale procesului de insusire a notiunilor si a cunostintelor, precum si dezvoltarea personala a elevilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Problematici actuale in Psihologia Educatiei.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

"Copilaria si adolescenta. Provocari actuale in psihologia educatiei si dezvoltarii" - Dorina Salavastru, Georgeta Panisoara, Laurentiu Mitrofan, editura Polirom, 2016
"Psihologia educatiei" - Dorina Salavastru - Iasi: Polirom, 2004 
"PSIHOLOGIA EDUCATIEI - repere teoretice si practice" -  Elena-Ancuta Santi - Editura Universitara -2018
Referinte on-line:
- https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_F._Kettering 
- https://pisicapesarma.ro/invatamantul-lume-episodul-15-scoala-in-norvegia/
- https://pisicapesarma.ro/invatamantul-in-lume-episodul-5-scoala-in-suedia/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!