Preventia si Tratamentul in Alcoolism

Extras din referat Cum descarc?

Cercetarea alcoolismului este menita sa produca un anumit corp de date care sa poata preveni alcoolismul, abuzul de alcool si problemele legate de alcool, cat si sa sprijine tratamentul acestora. In fiecare dintre ariile din domeniul cercetarii alcoolismului, impartite foarte amanuntit pe capitole, oamenii de stiinta genereaza asemenea cunostinte prin explorarea noilor intrebari, prin repetarea experimentelor promitatoare, pentru a verifica rezultatele si a le extinde utilitatea, prin aplicarea experimentelor avansate si a tehnologiilor capabile sa furnizeze informatii anterior inaccesibile.
Multi dintre cercetatorii preventiei si tratamentului alcoolismului isi pun in comun cunostintele de baza pentru dezvoltarea strategiilor de tratament si preventie. Altii, denumiti experimentalisti, testeaza eficienta strategiilor, implementandu-le in lumea reala. Definirea acestui ultim scop este deosebit de stimulativa, deoarece in lumea reala comportamentul poate fi influentat de o multitudine de alti factori neluati in seama in momentul elaborarii strategiei respective.
Controlul acestor factori i-a facut pe oamenii de stiinta sa incorporeze experimente riguroase, de-a lungul ultimei decade, de tipul probelor clinice, in scopul determinarii efectelor tratamentului intr-o maniera neinfluentata de factorii externi. In plus, ei aplica inovatii de genul analizelor temporare in serie, o tehnica ce le permite analizarea factorilor multipli, in evolutia lor in timp. Se folosesc tehnologii avansate, cum ar fi simularea computerizata, pentru a examina multitudinea de factori ce pot influenta dezvoltarea si reducerea abuzului de alcool, a alcoolismului si problemelor conexe. Datorita acestui progres in metodologie, cercetatorii scot la lumina noi informatii despre caracterele psihologice, sociale sau economice prezente la problematica persoanelor dependente de alcool si despre relatia dintre aceste caracteristici si tratamentul adecvat lor. In acelasi timp, ei au inceput sa ia in considerare situatii plurifactoriale (factori medicali, sociali si economici, reuniti cu comportamentul de consum de alcool), menite sa duca la elaborarea de tehnici terapeutice.
Noile directii i-au facut pe oamenii de stiinta sa-si concentreze eforturile pentru rezolvarea celor mai acute nevoi. De exemplu, in studiile referitoare la tratamentul alcoolicilor, se regaseste preocuparea individualizarii acestuia, respectiv gasirea celui mai adecvat tratament pentru un anumit tip de pacient. Aceste eforturi se intind de-a lungul unei intregi decade a anilor `90. De-a lungul ultimei decade cercetatorii si-au reunit informatiile pentru a documenta amploarea si complexitatea problemelor legate de alcool in cadrul societatii. Intrucat efectele bautului, regasite in problematica fizica sau sociala (raniri, boli, violente, lipsa casei, lipsa serviciului, probleme maritale, etc.) au cunoscut o crestere considerabila, focalizarea asupra preventiei s-a extins de la prevenirea alcoolismului la prevenirea consecintelor utilizarii alcoolului, incluzand episoade unice de abuz. Aceasta dezvoltare a fost facilitata de imbunatatirea posibilitatilor de evaluare a problematicii legate de consumul excesiv de alcool. Cercetari si teorii din ce in ce mai sofisticate, cat si modele conceptuale imbunatatite asupra sistemelor de utilizare a alcoolului, au scos la lumina amploarea problemelor sociale si fizice.
Aceste avansuri metodologice si conceptuale sunt de o deosebita importanta pentru provocarea reprezentata de urmatoarea decada, care promite sa produca un nou val de informatie despre preventie si eficacitatea tratamentului.
Cercetari referitoare la preventia alcoolismului
Se crede ca alcoolismul si problemele legate de alcool, rezulta din interactiunea complexa dintre individ si factorii de mediu. Cercetarile referitoare la preventia alcoolismului au incercat sa identifice factorii individuali ce plaseaza o persoana intr-o zona de risc crescut si factorii de mediu ce influenteaza acest risc. In final, aceste cercetari au ajuns sa exploreze interactiunile dintre multiplii factori individuali si de mediu, avand ca scop gasirea oportunitatilor optime pentru prevenirea alcoolismului si a problemelor legate de el.


Fisiere in arhiva (1):

  • Preventia si Tratamentul in Alcoolism.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!