Prepozitii

Extras din referat Cum descarc?

Pana la acest punct in predare, elevul a facut cateva achizitii. Unele din aceste achizitii, cum ar fi capabilitatea de a identifica si a denumi obiecte concrete, pot fi vazute ca relativ simple, in timp ce alte achizitii, cum ar fi sa invete sa-si exprime dorinte si nevoi bazale, si utilizarea limbajului la concepte atat de abstracte cum sunt culoarea, forma si marimea, sunt considerate mai complexe. Acum, achizitionand prepozitiile, elevul este invatat anumite relatii spatiale abstracte intre obiecte sau evenimente. Programul de Prepozitii este probabil unul dintre cele mai dificile programe de stapanit de catre elev.
Prin intermediul Programului de Prepozitii, cei mai multi elevi invata eventual ca doua obiecte pot fi descrise in termenii pozitiilor spatiale pe care le detin unul in raport cu celalalt. De ex, elevul invata sa inteleaga afirmatii cum ar fi Pune perna pe pat, Pune laptele in frigider sau Te rog pune o farfurie sub sandwichul tau. Multi elevi invata de asemenea sa exprime relatii prepozitionale, cum ar fi El este in casa, Copacii au radacini sub pamant sau Avioanele zboara deasupra pamantuluisi Eu stau pe scari. La fel de important, multi elevi invata sa solicite anumite aranjamente, cum ar fi sa spuna unei alte persoane sa stea langa ei, sau sa puna o papusa in casuta de jucarie.
Psihologii si educatorii atribuie multe avantaje achizitiei de relatii prepozitionale.
Achizitia prepozitiilor il poate ajuta pe elev sa se orienteze atat in spatiu, cat si in raport cu alte persoane. Aceste castiguri pot contribui la dezvoltarea de catre elev a propriilor limite, cum ar fi imaginea de sine sau identitatea personala. Desi psihologii comportamentali nu utilizeaza termeni precum imagine de sine sau identitate personala, conceptele pe care le reprezinta sunt adesea utilizate in conversatiile de zi cu zi, ca atunci cand o persoana vorbeste despre cum se vede pe sine in relatie cu altul, se simte in afara familiei si altele asemenea. Un individ care este familiarizat cu relatiile intre obiecte, indivizi si propriile granite va conversa mai usor cu altii decat indivizi care nu sunt familiarizati cu astfel de relatii. Un alt avantaj al invatarii prepozitiilor este ca relatiile prepozitionale pot facilita stapanirea, mai tarziu, a relatiilor temporale sau cauzale.
Incepem acest program cu predarea identificarii receptive a relatiilor prepozitionale.
Odata ce portiunea receptiva a Programului de Prepozitii este stapanita, elevii sunt invatati sa exprime sau sa descrie verbal astfel de relatii. Strategia de a introduce material nou utilizand limbajul receptiv inainte limbajului expresiv este modelul la care am aderat in capitolele precedente. Insa, pastrarea flexibilitatii este importanta, dat fiind ca unii elevi invata mai bine materiale noi in format expresiv decat in format receptiv.
Este de maxima importanta ca fiecare membru al echipei care lucreaza cu elevul sa achizitioneze o cunoastere temeinica a ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Prepozitii
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!