Oligofrenia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Oligofrenia este primul tip de dezontogeneza psihica infantila si juvenila. Ea se defineste ca o sca?dere globala a functiilor psihice.

Oligofrenia este starea patologica caracterizata prin ramanerea in urma a dezvoltarii facultatilor psihice, insotita uneori de tulburari ale dezvoltarii fizice si de leziuni ale sistemului nervos central, ca urmare a unor suferinte cerebrale, survenite in perioada intrauterina, in cursul nasterii sau in perioada copilariei.

Oligofrenia se mai numeste si inapoierea mintala, debilitate mintala, intirziere mintala, handicap mintal si se caracterizeaza prin scaderea functiei intelectuale.

Coefientul de inteligenta este mult scazut si in functie de nivelul sau se clasifica si boala ca fiind usoara, medie sau grava.

De obicei este insotita de un anu?mit grad de distrugere sau de volu?mul mai mic al creierului. Un rol important in aparitia formelor genetice de oligogrenie il au dereglarile metabolismelor aminoacizilor, metalelor, sarurilor, lipidelor, si glucidelor datorita insuficientelor structurilor fermentative congenitale.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Oligofrenia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 663 cuvinte
Nr caractere:
9 414 caractere
Marime:
13.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihologie
Tag-uri:
oligofrenie, medicina
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!