Oligofrenia

Extras din referat Cum descarc?

Oligofrenia este primul tip de dezontogeneza psihica infantila si juvenila. Ea se defineste ca  o sca?dere globala a functiilor psihice. 
Oligofrenia este  starea patologica caracterizata prin ramanerea in urma a dezvoltarii facultatilor psihice, insotita uneori de tulburari ale dezvoltarii fizice si de leziuni ale sistemului nervos central, ca urmare a unor suferinte cerebrale, survenite in perioada intrauterina, in cursul nasterii sau in perioada copilariei.
Oligofrenia se mai numeste si inapoierea mintala, debilitate mintala, intirziere mintala, handicap mintal si se caracterizeaza prin scaderea functiei intelectuale.
Coefientul de inteligenta este mult scazut si in functie de nivelul sau se clasifica si boala ca fiind usoara, medie sau grava.
De obicei este insotita de un anu?mit grad de distrugere sau de volu?mul mai mic al creierului. Un rol important in aparitia formelor genetice de oligogrenie il au dereglarile metabolismelor aminoacizilor, metalelor, sarurilor, lipidelor, si glucidelor datorita insuficientelor structurilor fermentative congenitale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Oligofrenia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!