Motivatia si Afectivitatea

Extras din referat Cum descarc?

Spre deosebire de animale care sunt fiinte reactive ce actioneaza predominant instinctiv,omul este o fiinta prin excelenta activa,intervenind asupra mediului in care traieste prin intermediul experientei acumulate,a capacitatii de previziune si planificare si mai ales sub impulsul multiplelor sale necesitati in continua amplificare.Relatiile omului cu mediul,in procesul complex al adaptarii,se realizeaza datorita capacitatilor sale cognitive( perceptii,reprezentarii,gandire,memorie imaginatie ),dar si functiilorreglatorii cu care este inzestrat sistemul sau psihic. 
Desigur,intre procesele co rol de reglare a activitatii umane,vointa are o pozitie suprema,lucruce nu  minimalizeaza insa importanta motivatiei si afectivitatii,cele doua componente bazale ,fundamentale ale tuturor actiunilor umane.
Motivatia  de defineste ca fiind fenomenul psihic reglator ce consta in ansamblul necesitatilor interne ( aparute ca urmare a dezechilibrelor energetice ) ce declanseaza si sustin activitatea omului,in timp ce afectivitatea  este procesul reglator ce reflecta relatiile dintre subiect si obiect in forma unor trairi subiective,rezultate din satisfacerea sau nesatisfacerea unor trebuinte.
Asadar,daca motivatia poate fi considerata "motorul" vietii noastre psihice.Afectivitatea constituie suportul sau energetic 
"combustibilul" sau si totodata ecoul sau rezonanta in subiect a stimulilor ce actioneaza din exterior  sau din interior,in functie de starea internaa individului la unmoment dat.Afectivitatea reflecta relatia subiectului cu obiectul,ceea ce justifica de ce acelasi obiect
provoaca trairi afective diferite.De exemplu,vizita unei persoane cunoscute te poate bucura atunci cand ai nevoie de comunicare dar te poate irita atunci cand este mai puternica trebuinta de odihna.
Fiind o entitate in acelasi timp biologica,psihica si sociala,omul normal se caracterizeaza printr-o multitudine de


Fisiere in arhiva (1):

  • Motivatia si Afectivitatea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!