Motivarea

Extras din referat Cum descarc?

La baza conditiei umane se afla intotdeauna un ansamblu de mobiluri- nevoi, interese, tendinte si idealuri- care sustin exprimarea anumitor atitudini, actiuni si fapte.
In practica, oamenii sunt caracterizati prin niveluri de aspiratie foarte diferite. Ceea ce il motiveaza pe un membru al institutiei poate sa nu fie suficient pentru altul. Prin urmare, procesul motivarii trebuie sa fie strict personalizat, ceea ce inseamna un effort deosebit pentru angajator. Daca nevoile primare sunt satisfacute, ele lasa loc liber exprimarii nevoilor de ordin superior, care reprezinta adevaratul mijloc pentru afirmarea personalitatii umane. A motiva oamenii in munca inseamna a-I rasplati financiar si a le acorda alte facilitati pentru contributia lor la progresele institutiei. Pe de alta parte, a motiva inseamna a dezvolta in om sentimentul implinirii sale profesionale. 
Traditional, salariul reprezinta principala cale de motivare a personalului, dar , de regula, oamenii au nevoie si de alte sanse de exprimare care decurg din dorinta de a invata prin munca, de a cunoaste natura si societatea, de a lua decizii, de a fi recunoscuti ca profesionisti, de a contribui la configurea viitorului, etc.
Motivele care ii anima pe oameni reprezinta expresia nevoilor si asteptarilor lor. Nevoile sunt definite drept lipsurile pe care un individ la resimte la un moment dat. Acestea sunt extrem de variabile ca tip si intensitate, nu sunt intotdeauna constientizate, dar puternic influetate de mediul in care indivizii activeaza.. Asteptarile concretizeaza credinta indivizilor in existenta unor sansa care pot fi obtinute printr-un anume nivel al efortului si performantei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Motivarea.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Cascio F. Wayne, Managing Human Resources, Second Edition, McGraw-Hill Book Company, 1989.
2. Dessler Gary, Human Resource Management, Ninth Edition, Prentice Hall, Pearson Education International, New Jersey, 2003.
3. Gomez-Mejia R. Luis, Balkin B. David, Cardy L. Robert, Managing Human Resources, Second Edition, Prentice Hall, New Jersey, 1988.
4. Lefter Viorel, Manolescu Aurel, Managementul resurselor umane, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1995.
5. Manolescu Aurel, Managementul resurselor umane, Editura RAI, Bucuresti, 1998.
6. Mathis L. Robert, Nica C. Panaite, Rusu Costache, Managementul resurselor umane, Editura Economica, Bucuresti, 1997.
7. Novac Carmen, Analiza posturilor, evaluarea performantelor siremunerare


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!