Metoda si Psihanaliza

Extras din referat Cum descarc?

Cuvantul metoda provine din grecescul methodos, care iinseamna drum, cale catre ceva. Astfel putem spune ca metoda este drumul sau calea pe care porneste cercetatorul in demersurile sale, dar in acelasi timp ea este si instrumentul folosit in vederea recoltarii si verificarii datelor. 
"Metoda este tocmai acea imbinare si organizare de concepte, modele, ipoteze, strategii, intrumente si tehnici de lucru care dau corporalitate unui proiect metodologic.ea este operatorul care mijloceste trecerea, ridicarea treptata de la problema de cercetare, enuntata in plan teoretic, la reconstructia ei  -  observationala, experimentala actionala - in vederea corectarii, optimizarii, potentarii, restructurarii unui sector sau altul al practicii sociale."(Golu)  Intr-adevar, metoda este operatorul (instrumental), care "face" ceva (da corporalitate, mijloceste), evident, nu in gol, ci cu o anumita finalitate (corectare, optimizare


Fisiere in arhiva (1):

  • Metoda si Psihanaliza.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!