Medierea Familiala

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 3
1.MEDIEREA: DIMENSIUNI SI COORDONATE DEFINITORII 3
1.1.Legea medierii 3
1.2.Conceptul de mediere 4
1.3.Cine sunt mediatorii? 5
1.4.Obiectivele medierii 6
2.MEDIEREA IN DREPTUL FAMILIEI 7
2.1.Scurt istoric al mediereii familiale 7 2.2.Ce este medierea familiala? 8 2.3.Cine este mediatorul familial? 9
2.4.Cum se desfasoara medierea familiala? 9 2.5.Medierea familiala in Romania 9
2.5.1.Medierea familiala si egalitatea sexelor 11
2.5.2.Unele aspectele ale violentei in familie 12 2.5.3.Consiliul de familie 13 2.5.4.Specificul interactiunii mediatorului cu copiii 13
CONCLUZII 15
BIBLIOGRAFIE 16


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Istoria medierii este lunga si bogata. Intalnim prezenta medierii in culturi si tari diferite, in toate sectoarele de interactiune sociala: educatie, religie, raporturi de munca angajatori-angajati, sisteme juridice, drept penal, familie, mediu inconjurator, comunitati si toate nivelurile de guvernare. Desi obiectivul medierii este rezolvarea starilor conflictuale, distinctia majora cu care opereaza aceasta metoda este ca prin mediere se cauta sa se ajunga la un acord cu implicarea partilor care vor si sustine apoi solutia.
Mediatorii nu au puteri formale asupra rezultatelor negocierii si nu pot rezolva conflictul sau impune singuri o solutie. In schimb, eficienta lor vine din abilitatea de a se intalni in mod individual cu partile, de a asigura o intelegere a problemelor aflate in disputa, de a identifica zonele de compromis posibil pentru fiecare parte si de a incuraja partile sa faca compromisuri pentru atingerea unui acord.
1.MEDIEREA: DIMENSIUNI SI COORDONATE DEFINITORII
1.1.Legea medierii
Medierea, ca modalitate alternativa de solutionare a conflictelor constituie una dintre temele importante ale strategiei de reforma in justitie, constituind o prioritate in cadrul Planului de actiune pentru implementarea Strategiei de reforma a sistemului judiciar 2005 - 2007. 
In acest context, adoptarea Legii 192/2006, privind medierea si organizarea profesiei de mediator, constituie una dintre etapele procesului de reducere a volumului de activitate a instantelor si in consecinta de degrevare a acestora de numeroase cauze, urmarind sa asigure, pe de o parte, o solutionare satisfacatoare a intereselor partilor implicate in conflict, iar pe de alta parte, sa contribuie la cresterea calitatii actului de justitie.
Rezolvarea clasica a conflictului, prin aducerea litigiului in fata instantei de judecata si promovarea conceptului de pierdere-castig sau de invingator-invins, nu constituie intotdeauna cel mai adecvat raspuns, de natura sa ofere un remediu pentru dificultatile si nevoile partilor. Trebuie subliniat faptul ca medierea pune accent pe interesele partilor, nu pe aspectele juridice ale conflictului. 
1.2.Conceptul de mediere. Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor, pe cale amiabila, partile fiind asistate de o terta persoana specializata in mediere, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate. Medierea se bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine in solutionarea conflictului, in vederea obtinerii unei solutii reciproc convenabile.
Respectarea catorva cerinte este decisiva pentru succesul procesului de mediere. In primul rand, alegerea momentului - medierea trebuie sa apara cand partile sunt cu adevarat pregatite sa accepte ajutor. Deoarece medierea este un proces in totalitate voluntar poate fi eficienta doar daca partile sunt dispuse sa coopereze. In situatia in care partile considera ca au mai mult de castigat prin continuarea disputei sau prin solutionarea ei autonoma, medierea nu-si are rostul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Medierea Familiala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!