Manualele Scolare

Extras din referat Cum descarc?

Manualul scolar reprezinta un document oficial de politica a educatiei, care asigura concretizarea programei scolare intr-o forma care vizeaza prezentarea cunostintelor si capacitatilor la nivel sistemic, prin diferite unitati didactice, in special, din perspectiva elevului /studentului: capitole, subcapitole, grupuri de lectii/cursuri, seminarii; lectii/cursuri, seminarii.
In perspectiva curiculara, manualul scolar reflecta calitatile unui proiect pedagogic deschis. El reprezinta "orice opera imprimata destinata elevului careia i se poate atasa documente audiovizuale si informatice care trateaza elementele programului de studii pe o perioada de un an sau mai multi ani scolari"
Manualul scolar dobandeste o structura de functionare prioritar formativa. "El ofera o descriere detaliata a unui proces de formare specific" care include nu numai materia care trebuie tratata ci in primul rand obiectivele si strategiile de predare-invatare-evaluare.
Conditiile generale presupun:
date de identitate a manualului cat mai relevante
explicatii asupra criteriilor asumate in privinta selectiei si elaborarii continutului propriu-zis al manualului
indicatii privind modul de utilizare a manualului de catre elevi
modalitati de dozare, dimensionare si administrare a continutului de invatare in mod curent
conceptia profesorului asupra predarii in utilizarea manualului
conceptia elevului asupra invatarii
tipuri de sarcini pentru elev
tipuri de evaluare si autoevaluare a elevului


Fisiere in arhiva (1):

  • Manualele Scolare.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!