Leadership - Notiuni Generale

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere in leadership. Generalitati 2
2. Inteligenta emotionala
2.1.1.1 Componentele inteligentei emotionale 2
2.1.1.2 Autocunoasterea 3
2.1.1.3 Stapinirea de sine 4
2.1.1.4 Constiinta sociala 5
2.1.1.5 Gestionarea relatiilor 5
3. Partea practica. Studiu de caz 6
4. Bibliografie 10


Extras din referat Cum descarc?

1. Leadership. Notiuni generale
Termenul leadership exprima, in limba engleza, acel gen de relatii care se pot contura in organizarile sociale cand un om, de regula cel cu functii de conducere, actioneaza intru influentarea atitudinilor si manifestarilor mai multor oameni cu scopul de a fi urmat sau de a obtine anumite rezultate. Astfel de relatii, daca sunt reusite, fac din cei care le dirijeaza, un lider. Rolul liderului in procesul de leadership este exprimat de personalitatea, motivatiile, si competentele si legimitatea lui. Subordonati aduc, la randul lor, contributia personalitatii, competentelor si asteptarile lor la situatia respectiva. 
In zona in care aceste trei variabile se suprapun, intalnim leadership-ul.
Cand psihologii au inceput sa scrie si sa gandeasca la conceptul de inteligenta emotionala, acestia s-au concentrat pe aspecte cognitive, ca memoria sau solutionarea unor probleme. Putini au fost cei care au incercat sa se concentreze pe aspectul noncognitiv, dar si acestea au incercat sa aduca emotiile in zona inteligentei, descoperand faptul ca intre emotie si inteligenta exista o inerenta contradictie in termeni 
2. Inteligenta Emotionala
Inteligenta emotionala reprezinta abilitatea unei persoane de a constientiza, a accesa si genera emotii si de a-si asista propriile ganduri, de a intelege emotiile si cunostintele emotionale si de a-si controla reflexiv propriile emotii precum si de a promova dezvoltarea intelectuala si emotionala inteligentei emotionale. 
2.1 COMPONENTELE INTELIGENTEI EMOTIONALE
In anul 2005 Goleman a simplificat acest mod model de inteligenta emotionala descris. Acesta a pastrat doar patru si anume autocunoasterea, stapanirea de sine, constiinta social si gestinoarea relatiilor. El motiveaza aceasta schimbare ca fiind o urmare logica a descoperirilor recente despre emotii si creier. 
2.1.1 AUTOCUNOASTEREA
- Autocunoasterea emotionala. Oamenii care se cunosc bine din punct de vedere emotional sunt racordati la semnalele lor interioare, in!telegand in ce fel ii afecteaza sentimentele si in ce fel acestea le in!fluenteaza performantele la slujba. Ei sunt in acord cu valorile dupa care se ghideaza si pot adesea sa intuiasca cel mai bun curs al ac!tiunii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Leadership - Notiuni Generale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Giurca, D.F., Ralea, M., Sfarlog, B., Leadership Militar, Sibiu, Editura Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", 2010
Goleman, D., McKee, A., Boyatzis, R., Inteligenta emotionala in leadership, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2005
Sfarlog, B., Barsan, G., Giurca, D., Leadership militar - conexiuni, Sibiu, Editura Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", 2006
http://www.la-psiholog.ro/teste-psihologice/test-de-inteligenta-sociala
http://www.la-psiholog.ro/teste-psihologice/test-eq-inteligenta-emotionala


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!