Previzualizare referat:

Extras din referat:

Marea confuzie apare de cele mai multe ori intre iubire si dragoste. Acesti doi termeni au o legatura intre ei dar nu inseamna acelasi lucru. Dragostea poate fi caracterizata ca fiind: indelung rabdatoare, plina de bunatate, neinvidioasa, dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul ei, ci folosul celuilalt, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire ci se bucura de adevar. Dragostea acopera totul, spera totul, rabda totul, dragostea nu are sfarsit.

Iubirea este manifestarea dragostei.

Am intalnit multi oameni care au zis ca le este frica de moarte, insa marea tragedie nu este moartea ci viata traita fara dragoste. Mai bine sa iubesti si sa suferi decat sa nu fi iubit niciodata. Iubirea este cel mai frumos dar al lui Dumnezeu pentru noi, oamenii.

Iubirea adevarata nu tine cont doar de ce este persoana in prezent ci si de ce va fi in viitor. Dupa ce tineretea trece, ramane caracterul si de aceea cand iubesti cu adevarat, primul lucru pentru care iubesti este caracterul, iar aceasta este iubirea

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Iubirea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
417 cuvinte
Nr caractere:
2 037 caractere
Marime:
9.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Tag-uri:
sentimente, iubire, persoane
Predat:
la liceu
Sus!