Istoria vieții - povestirea practicilor

Extras din referat Cum descarc?

Aparitia acestor tehnici se leaga de Scoala de la Chicago care a insistat asupra importantei documentelor biografice. O. Lewis a privilegiat aceasta tehnica, dar si F. Ferraroti (Histoire et histoire de vie, 1981) s.a. Acesti sociologi au relevat importanta ei pentru aprehensiunea traitului, a practicilor oamenilor in situatiile lor de viata, a rutinelor lor cotidiene.
Unii fac distinctii, intre "povestirea practicilor", "istoria vietii", "demersul autobiografic". Putem retine ca daca "povestirea vietii" o asociem cu documente obiective pentru argumentarea, pentru cresterea fiabilitatii imformatiilor subiective furnizate obtinem "istoria vietii" (D. Bertaux).
In literatura de specialitate aflam mai multe definiri ale acestor tehnici :
- individul integrat, subiectul isi gandeste viata si si-o organizeaza intr-un discurs caruia ii da curs (dupa A. Mucchielli, Les methodes qualitatives, Paris, PUF, 1991)
- reconstituirea realitatii sociale plecand de la traitul oamenilor, de la retelele si situatiile sociale in care sunt prinsi (J. Poissier, S. Clapier-Valladin, P. Raybout, Les recits de vie. Theorie et pratique, Paris, PUF, 1983) etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Istoria Vietii - Povestirea Practicilor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!