Invidia

Extras din referat Cum descarc?

Am vazut la o eleva un gest care m-a mihnit atat pe mine cat si pe colegii ei. La primirea extemporalelor , cand am constatat ca ea luase patru iar colega de banca 9 s-a inrosit deodata, i s-au tulburat privirile si smulgandu-i colegei lucrarea din mana a facuto bucatele.
Cand citit despre invidia ce-i rodea pe Agamemnon si Achile incercam un sentiment de ingaduita, deoarece patimile lor se pierd in noianul de fapte de un eroism legendar.
Il vedem pe Iago , macinat de invidie fata de Othelo , punand la cale intrigi oribile si dincolo de revolta ci-o traim simtim in noi o relaxare la gandul ca aceasta s-a intamplat numai pe scena.
Ascultam basmul despre fata babei cea plina de invidie si ura fata de fata mosului si zambim ingaduitor:"Ca-n basme".
Dar cand invidia prinde viata langa noi,cand o simtim in inima colegului sau a prietenului, atunci zambetului ii ia locul mahnirea.
Invidia , acest simtamant negativ , este intotdeauna legata de succesele altor persoane si exprima intotdeauna aversiunea neputincioasa fata de meritele acestora.
Iat-o pe tanara tulburata de invidie , cum se schimba la fata la vederea 'prietenei' imbracata intr-o rochie care-i sta foarte bine.Iata-l pe tanarul invidios cum tresare de bucurie vazandu-si colegul necastigator la olimpiada de matematica , cum chicoteste in taina la fiecare insucces al tovarasilor sai.
Invidia sapa uneori ca o apa, pe dedesubt , la temelia unei prietenii;  se aseaza ca o rugina peste realitatiile de colegialitatea dintre tineri.
Uneori insa invidia poate fi generata si de fapte negative , reprobabile


Fisiere in arhiva (1):

  • Invidia.DOC

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Dumitru Serbanescu ,,Cunoasterea de sine si comportarea etica a elevilor.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!