Interacțiunile sociale în interiorul clasei de elevi

Extras din referat Cum descarc?

Clasa de elvi este in primul rand un grup formal, constituit pe baza unor cerinte institutionale, cu roluri bine precizate pentru participanti si inscrise in documente reglatorii si regulamente scolare. Pe langa raporturile obligatorii, reglate si controlate social (aspectul formal), in interiorul unei clase de elevi exista si relatii interpersonale, psihologice (aspectul informal). Relatiile de prietenie sau de dusmanie, opiniile intime, convingerile, gruparile spontane in functie de afinitati, toate acestea sunt aspecte informale. Profesorii trebuie sa-si adapteze activitatea in functie de asemenea fenomene, care se manifetsa in interiorul colectivelor de elevi cu care lucreaza.
Interactiunile sociale din interiorul clasei de elevi pot fi analizate la doua niveluri : relatii profesor-elevi, elevi-elevi.
RELATIILE DINTRE ELEVI
Tipuri de relatii
a. Relatiile pe verticala in interiorul clasei sunt relatiile de conducere, care se stabilesc intre membrii grupului si intre liderii formali si informali
>relatii autoritare, de dominare, atunci cand liderul tinde sa dea ordine, sa transmita comenzi neasteptate sau sa laude fara obiectivitate ;


Fisiere in arhiva (1):

  • Interactiunile Sociale in Interiorul Clasei de Elevi.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!