Inteligenta Emotionala

Extras din referat Cum descarc?

SCURT ISTORIC
Introdus pentru prima oara in urma cu 10 ani de catre psihologul american Daniel Goleman, conceptul de inteligenta emotionala presupune constientizarea propriilor emotii, autodisciplina si empatie. Intr-un mediu de munca stresant si dinamic, se pune din ce in ce mai mult accent pe inteligenta emotionala a angajatilor. In special in SUA si, mai nou, si la noi, tot mai multe companii specifica drept criteriu de angajare coeficientul ridicat de inteligenta emotionala. De aceea, firmele de training au creat cursuri speciale, adresate atat angajatilor anumitor companii, cat si oricui doreste sa-si dezvolte EQ-ul.
PRECURSORI
John Mayer si Peter Salovey (1990,1993) si inteligenta emotionala
o"Inteligenta emotionala implica:
o1.Abilitatea de a percepe corect emotiile si de a le exprima
o2.Abilitatea de a intelege emotiile si de a le regulariza
o3.Abilitatea de a genera sentimente atunci cand ele implica gandirea.
TIPURI DE INTELIGENTE
Howard Gardner (1993) este parintele modelului Inteligentelor Multiple (Multiple Intelligences). In acceptiunea lui, avem de a face cu sapte inteligente. Unii cercetatori vorbesc de "module ale mintii", altii despre o "societate a mintii", in cazul acesta fiind vorba despre "inteligente multiple". Acestea sunt reprezentate in tabelul de mai jos, cu explicatiile date de catre teoretician fiecareia dintre inteligentele identificate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Inteligenta Emotionala.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!