Intelegerea Perceptiei Emotionale

Extras din referat Cum descarc?

Intelegerea perceptiei tale emotionale
Planul Emotional ofera o apropiere inteligenta de emotii. Nu ameninta importanta logicii sau a motivului. Acest plan descrie patru abilitati emotionale diferite, dar care au legatura intre ele. Cel mai bun mod pentru a intelege planul este sa il divizam si sa de dam seama cum functioneaza.
Asta facem in partea a doua. Descriem fiecare dintre cele patru abilitati in detaliu. Dam exemple de persoane care au dezvoltate foarte bine abilitatile emotionale si persoane care nu si-au dezvoltat abilitatile emotionale si demonstram de ce aceasta abilitate este importanta. Pentru a va arata ca vorbim serios in legatura cu faptul ca inteligenta emotionala este similara cu modul traditional de perceptie a inteligentei, inchidem aceasta sectiune prin a va arata cum putem masura obiectiv cele patru perceptii emotionale ale unei persoane.
Capitolul 1 : Citeste oamenii : Identifica emotiile
Ce inseamna sa poti identifica corect emotiile - sa faci primul pas descris in modelul nostru ? Managerii cu aceste calitati sunt descrisi de afirmatiile din Coloana A in Exibit A . Managerii care se lupta cu aceste calitati sunt descrisi de afirmatiile prezentate in Coloana B. 
Exibit A - Identificarea Emotiilor
Coloana A - Care au calitatiile necesare Coloana B - Care nu au calitatiile necesare
Stie ce simt oamenii Citeste gresit emotiile oamenilor
Vorbeste despre sentimente Nu vorbeste despre sentimente
Iti poate arata ce simte Nu isi arata sentimentele
Isi exprima sentimentele cand sunt suparati Nu stie sa isi exprime sentimentele
Zambeste cand este fericit sau multumit Isi mentine expresia neutra
Citeste corect persoanele Greseste cand identifica sentimentele celorlalti
Isi recunoaste propriile sentimente Isi interpreteaza gresit propriile sentimente
Sa luam ca exemplu doua persoane, fiecare fiind mai bine descris, decat celalalt, de una dintre aceste liste de afirmatii.
Ce inseamna sa identifici emotiile? 
Managerii trebuie sa lucreze cu oameni. Oricat de simplu ar parea, nu este intotdeauna usor de facut. Esecuri ale relatiilor interpersonale la locul de munca pot aparea din motive diferite. In cazul lui Bill, motivul pare a fi lupta pe care o duce pentru a intelege ce simt oamenii.
Se pare ca Bill chiar nu intelege
Bill, 45 de ani, era o persoana deschisa si plina de energie. Se gandea sa isi schimbe cariera si sa intre in domeniul consultantei deoarece avea o vasta experienta in domeniu si era foarte bine educat. Totusi, colegii lui Bill spuneau ca acesta nu er intotdeauna cinstit cu ei sau cu clientii in general. In cuvintele unuia dintre colegii sai : "Bill nu era intotdeauna prezent. Parea putin absent cateodata. Pur si simplu nu poate sa inteleaga".
Bill nu intelegea semnalele nonverbale ale celorlalti. In timpul unei conversatii, cand era clar pentru toata lumea ca discutia nu ajungea nicaieri, Bill continua sa isi sustina punctul de vedere si ajungea sa nu mai fie ascultat de nimeni.
De asemenea parea ca nu este capabil sa-si aprecieze starea de spirit emotionala. De exemplu, Bill avea o mica problema de temperament. Dupa cateva saptamani dificile la birou, parea chiar furios. Isi arunca nevos servieta, vorbea aspru cu secretara lui si in general se plimba nervos prin birou. Intrebat cum se simte, e a raspuns "Bine, sunt bine". Un coleg a continuat conversatia si i-a spus "Pare ca esti foarte nervos din cauza modului in care se desfasoara negocierea aceea". Bill aproape ca a tipat la el "Nu sunt nervos! Intelegi ? Nu sunt nervos! ". Si chiar vorbea serios! Era evident pentru emotiile sale si pentru ale celor din jur.


Fisiere in arhiva (1):

  • Intelegerea Perceptiei Emotionale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!