Indici orientativi si aspecte practice vizand amprenta psihocomportamentala a criminalilor in serie

Cuprins referat Cum descarc?

I.CRIMINALITATEA IN SERIE.CONCEPT 2
II.CARACTERISTICI ALE CRIMINALULUI IN SERIE 5
III.PROFILUL CRIMINALULUI IN SERIE 7
IV.IDENTIFICAREA CRIMINALILOR IN SERIE 9
V.CONCLUZII 11
V.BIBLIOGRAFIE 12


Extras din referat Cum descarc?

Crima in serie reprezinta suprimarea vietii unor persoane prin uciderea acestora in timp, de la zile la saptamani sau luni intre ele. Aceste pauze de timp intre omoruri sunt denumite si ca perioade de ,,calmare" Criminalitatea in serie a preocupat de multa vreme functionarul public numit politist si opinia publica atunci cand Politia a spus pe fata ca e vorba de un "criminal in serie".
,,In cazul unui ucigas psihotic,acesta poate sugera ca el ucide din cauza ca psihoza lui il impinge sa ucida,iar in cazul unui ucigas psihopat, in special un criminal in serie acesta ucide pentru ca ii place sa ucida". Criminalul in serie simte o mare placere in exercitarea puterii si a controlului asupra victimei, incluzand puterea vietii si a mortii, actul sexual fiind secundar. El este excitat de cruzimea actului sau si frecvent, va tortura victima pana la moarte
Omuciderile unui criminal in serie au tendinta sa creasca pe masura ce trece timpul. Apare evident faptul ca el trebuie sa ucida mult mai des pentru a-si satisface placerea pe care o obtine savarsind acest act. Multi criminali in serie au fost prinsi accidental, pe masura ce deveneau mai indrazneti in actiunile lor si mai indiferenti fata de risc. Acest tip de criminal nu se opreste niciodata din ucis, pana nu este prins si incarcerat in inchisoare pe viata sau executat. Nu exista nici un tratament pentru a vindeca un psihopat sexual sadic care devine criminal in serie - in aparenta, sunt oameni normali: nici nebuni, nici nevrozati, nici bolnavi mintali - in sensul clasic al cuvantului. Dar ce e un criminal in serie? Din punctul de vedere al omului obisnuit, al "cetateanului "de pe strada, un criminal este o persoana care a ucis o alta persoana folosind mijloace foarte crude care au dus la moartea acesteia.Criminalul in serie provoaca mai multe astfel de crime folosind aceleasi mijloace crude aproape de fiecare data, uneori lasand si cate un indiciu la locul faptei.Nu voi incerca sa definesc stiintific notiunea de "criminal in serie".Doar numele este deajuns pentru ca orice persoana sa-si dea seama ce poate fi un criminal de serie.
De cele mai multe ori ajung in inchisoare, dupa ce au fost descoperiti si judecati, dar multi raman afara pe strazi continuand sa omoare oameni nevinovati de cele mai multe ori,.In alte cazuri omoara cu motivul ca au fost surprinsi de alte persoane care trebuie si ele suprimate.In alte cazuri omoara pentru ca li s-a cerut sa omoare,in aceasta categorie intrand teroristii,gruparile separatiste de genul Hezbolah, ETA.,IRA etc,gruparile mafiote Criminalul in serie ucide si din motive psihologice. Nu de putine ori specialistii au constat ca o trauma din copilarie sau adolescenta, care au marcat persoana respectiva pe viata,a dus la producerea unor crime dupa aceeasi tipologie,de exemplu,sa luam un caz la intamplare:se gaseste o victima moarta,un cadavru,intr-un gang cu gatul taiat,cu o garoafa rosie langa,cu bratele acoperid fata. Victima este descoperita luni dimineta,peste o saptamana se descopera o alta victima si aceasta timp de cateva luni. Prin aparitia a doua-trei persoane carora li s-a provocat moartea in acelasi fel duce Politia la concluzia ca un criminal in serie actioneaza in zona,un criminal care trebuie descoperit si suprimat-in sensul ca trebuie judecat conform legii si condamnat la mai multi ani de inchisoare,in unele state chiar la inchsoare pe viata sau pedeapsa capitala. Politia,de cele mai multe ori,incearca sa


Fisiere in arhiva (1):

  • Indici orientativi si aspecte practice vizand amprenta psihocomportamentala a criminalilor in serie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

TUDOREL BUTOI, IOANA TEODORA BUTOI ,,TRATAT UNIVERSITAR DE PSIHOLOGIE
JUDICIARA", EDIT. PHOBOS, BUCURESTI, 2003 
ENCICLOPEDIEI UCIGASILOR IN SERIE " BRIAN LANE SI WILFRIED GREGG ,EDITURA RAO 1996
PATRICK R.ANDERSON, DONALD J. NEWMAN-INTRODUCTION TO CRIMINAL JUSTICE", MCGRAW HILL 1993


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!