Forme de Abuz asupra Copiilor

Extras din referat Cum descarc?

Cuvinte cheie: abuz - forma de molestare fizica sau psihica,utilizand forta sau 
cuvinte jignitoate 
Exploatare - mod de utilizare abuziva contra drepturilor cetateanului
Abandon - renuntarea temporara sau definitiva la cineva sau ceva 
fata de care persoana care abandoneaza are anumite 
responsabilitati. 
Rezumat : Desi Romania se afla printre putinele tari din lume in care legislatia interzice folosirea pedepselor corporale asupra copilului, totusi, specialistii sunt de parere ca mai avem de lucrat la acest capitol, intrucat o mare parte a romanilor sunt inca de parere ca bataia "e rupta din rai".
Abandonarea copiilor romani de parintii care pleaca la munca in strainatate este calificata de cotidianul britanic ,,Daily Telegraph", intr-un articol drept ,,o noua forma de abuz asupra minorilor". Semnatarul articolului enumera, pe scurt, cele mai tragice cazuri de copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate pentru a castiga bani.
Romanian lagislation is against mall tratament on childrens, but, the specialiste opinian is that we still hawe to work on this, because many parts of romanian people belives that "beet is part of education ".
Abandon children by their on parent's who go's to work in ather country is qualify by the "Daily Telegraph" a new form of mall trataments against childrens.
Romania in topul tarilor care interzic pedepsele fizice asupra copiilor.
Peste 40 de milioane de copii sub 15 ani cad victime violentei in fiecare an, insa in ciuda acestui fapt, 97% nu beneficiaza de aceeasi protectie legala impotriva violentei ca si adultii, arata "Studiul Global al Natiunilor Unite privind violenta asupra copiilor". Desi Romania se afla printre putinele tari din lume in care legislatia interzice folosirea pedepselor corporale asupra copilului, totusi, specialistii sunt de parere ca mai avem de lucrat la acest capitol, intrucat o mare parte a romanilor sunt inca de parere ca bataia "e rupta din rai".
Doar 16 tari au interzis aplicarea violentei impotriva copilului, in timp ce 153 permit pedepsele corporale, ceea ce inseamna ca peste 1,5 miliarde de copii traiesc in tari in care acest fenomen e legal.
De asemenea, 106 tari nu au suprimat pedepsele fizice in scoli, iar in 147 de tari, acestea nu sunt restrictionate in institutiile de ingrijire alternativa. Organizatia "Salvati Copiii Romania" a propus in 2003 introducerea unui articol de lege care sa intrezica pedepsele corporale aplicate copiilor. In urma unui lobby sustinut la nivelul decidentilor politici si al parlamentului, s-a obtinut interzicerea oricaror forme de abuz impotriva copilului, atat in spatiul public, la scoala, cat si acasa, prin Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, articolele 28 si 90. "Masurile de disciplinare a copilului nu pot fi stabilite decat in acord cu demnitatea copilului, nefiind permise sub nici un motiv pedepsele fizice", se arata la punctul 2 al articolului 28 din legea citata. Astfel, Romania a devenit una dintre putinele tari ce au suspendat violenta impotriva copiilor.
Jumatate din parintii romani folosesc bataia ca metoda de disciplinare. In ciuda acestei legi, potrivit statisticilor Politiei Romane, 47,2% din parinti spun ca folosesc bataia ca metoda de disciplinare a copilului, iar 84% din copii declara ca sunt batuti de parinti. De asemenea, in 75% din scoli se inregistreaza fenomene de violenta, iar 48,1% din copiii din institutii afirma ca sunt pedepsiti prin bataie de catre personalul didactic. Conform unui studiu realizat de UNICEF, pedepsele fizice in Romania detin cea mai mare pondere in mediul rural. Astfel, 87% din parintii de la sate ce au copii cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani, respectiv 78% din parintii ce au copii de 6-7 ani, au declarat ca le aplica acestora pedepse fizice. In mediul urban, violenta fizica are o pondere mai mica (52,6% la copiii intre 6 si 7 ani si 50,2% la cei intre 3 si 5 ani). Majoritatea parintilor au afirmat ca trag o palma copilului fara sa-si dea seama si nu considera acest fapt un abuz fizic. "Chiar daca avem o lege ce interzice bataia si tratamentele umilitoare, ea nu e cunoscuta si aplicata. Trebuie dezvoltate campanii de informare si programe de pregatire a parintilor. Avem nevoie de programe sustinute de educatie, care sa schimbe mentalitatea adultilor in sensul recunoasterii copilului ca persoana cu drepturi depline", a declarat presedintele organizatiei "Salvati Copiii", Gabriela Alexandrescu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Forme de Abuz asupra Copiilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!