Educație pentru sănătate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Alcoolul, tutunul, cafeaua sunt cuvinte care nu inspira teama si totusi, toate trei la un loc, aceste droguri care nu se gasesc inca in dulapul cu otravuri al farmaciilor, ci simplu etalate, la indemina oricui, in unitatile alimentare, nu sunt altceva decat niste ,,alimente" care atenteaza subtil la viata indivizilor. Ele aduc grave prejudicii pe plan social, familiei, profesiei, unor intregi generatii robite tentatiei de a fi ,,la zi", de a fi ,,la moda", moda aceasta care nu uita niciodata sa-si ceara tributul de la adeptii ei.

Cu parere de rau trebuie sa recunoastem ca fumatul, in special, face parte din existenta noastra cotidiana, fiind un aspect al ,,stilului" de viata modern. Nu stiu, insa cati dintre noi cunosc faptul ca tutunul poate fi cauza a cel putin trei boli grave: cancerul bronhopulmonar, bolile cardiovasculare si bronsitele cronice, si ca o singura tigara contine a suta parte din doza unica mortala pentru om (20 mg. nicotina). Cresterea in ultimii ani a cantitatii de tutun fumat a fost urmata indeaproape de cresterea numarului de cancere pulmonare.

Prin intermediului tutunului nu numai sanatatea fumatorului este afectata, ci si a celor din jurul acestuia, prin fumatul pasiv care consta in inhalarea fumului de la tigarile celor din jur. Cercetarile au dovedit ca sute de nefumatori mor in fiecare an de cancer de plamani determinat de fumatul pasiv, care de asemenea poate fi legat de aparitia bolilor de inima si a deceselor cauzate de infartul miocardic.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Educatie pentru sanatate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 061 cuvinte
Nr caractere:
4 873 caractere
Marime:
23.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihologie
Tag-uri:
Educatie pentru sanatate, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!