Educatie pentru sanatate

Extras din referat Cum descarc?

Alcoolul, tutunul, cafeaua sunt cuvinte care nu inspira teama si totusi, toate trei la un loc, aceste droguri care nu se gasesc inca in dulapul cu otravuri al farmaciilor, ci simplu etalate, la indemina oricui, in unitatile alimentare, nu sunt altceva decat niste ,,alimente" care atenteaza subtil la viata indivizilor. Ele aduc grave prejudicii pe plan social, familiei, profesiei, unor intregi generatii robite tentatiei de a fi ,,la zi", de a fi ,,la moda", moda aceasta care nu uita niciodata sa-si ceara tributul de la adeptii ei.
Cu parere de rau trebuie sa recunoastem ca fumatul, in special, face parte din existenta noastra cotidiana, fiind un aspect al ,,stilului" de viata modern. Nu stiu, insa cati dintre noi cunosc faptul ca tutunul poate fi cauza a cel putin trei boli grave: cancerul bronhopulmonar, bolile cardiovasculare si bronsitele cronice, si ca o singura tigara contine a suta parte din doza unica mortala pentru om (20 mg. nicotina). Cresterea in ultimii ani a cantitatii de tutun fumat a fost urmata indeaproape de cresterea numarului de cancere pulmonare. 
Prin intermediului tutunului nu numai sanatatea fumatorului este afectata, ci si a celor din jurul acestuia, prin fumatul pasiv care consta in inhalarea fumului de la tigarile celor din jur. Cercetarile au dovedit ca sute de nefumatori mor in fiecare an de cancer de plamani determinat de fumatul pasiv, care de asemenea poate fi legat de aparitia bolilor de inima si a deceselor cauzate de infartul miocardic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Educatie pentru sanatate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!