Disciminarea Sexuala la Locul de Munca

Cuprins referat Cum descarc?

Ce este discriminarea la locul de munca? 3
Principalii factori operativi ai discriminarii sexuale: 4
Discriminarea salariala 6
Hartuirea sexuala la locul de munca: 6
Cum se poate apara o femeie de hartuirea sexuala? 7
Conditiile de lucru: 7
BIBLIOGRAFIE 9


Extras din referat Cum descarc?

Discriminarea sexuala la locul de munca
In pofida avansurilor rolului femeii in societatea moderna,acestea continua sa experimenteze discriminare sexuala la locul de munca.
Statisticile cu privire la diferentierile pe sexe la locul de munca, salariile mici si experientele neplacute traite de acestea demonstreaza in continuare ca foarte multi angajati discrimineaza personalul feminin.
Lupta impotriva discriminarii a inceput insa nu toata lumea intelege mecanismele discriminatorii, sau armele existente pentru combaterea acesteia.
Ce este discriminarea la locul de munca?
Raspunsul la aceasta intrebare pare a fi evident, insa nu intotdeauna este asa. Cea mai evident metoda de discriminare este realizata de angajatoruli care se lauda cu faptul ca salariile personalului masculin este mai mare decat cel al personalului feminine, sau care ii spune unei secretare talentate ca nu o poate promova pentru ca detesta femeile autoritare.
In zilele noatre discriminarea laborala este un fenomen complex si patrunzator, expertii folosesc cuvinte precum 'sistem' si 'efecte' decat sa priveasca problema ca o simpla nedreptate intentionata, iar litratura de specialitate dezbate subiecte cum ar :vechimea in munca, linii de progresie, efectele actiunilor pre-discriminatorii prin mai multe dispozitive institutionale, teste si cerinte de validare. In concluzie este necesara asisteta din partea expertilor dar de asemenea este elementara acceparea faptului ca problema discriminarii sexuale este reala.
Motivele principale ale discriminarii femeilor sunt:
1. Atitudinile preconcepute ale ofertantului locului de munca fata de angajarea femeilor, pe care le considera forta de munca inferioara;
2. Preferinta angajatorului, care este, de regula, barbat, pentru lucratori de sex masculin din considerente de socializare sau solidaritate barbateasca, dorind sa lucreze mai mult cu un colectiv de barbati, decat cu un grup de femei sau crezand ca un conducator barbat este mai eficient;
3. Previziunile angajatorului referitoare la productivitatea probabila a candidatului femeie, intrucat prestanta acesteia poate fi intrerupta de casatorie, nasterea si ingrijirea copiilor. De aceea ofertantul acorda prioritate unui solicitant de sex masculin sau, in cazul cand angajeaza totusi o femeie, aceasta este platita mai putin.
Prin egalitate de sanse intre femei si barbati se intelege luarea in considerare a capacitatilor, nevoilor si aspiratiilor diferite ale persoanelor de sex masculin, respectiv feminin si tratamentul egal al acestora. 
Pe larg acest lucru presupune:
- Accesul nediscriminatoriu la alegerea sau exercitarea libera a unei profesii sau activitati, - Angajarea in toate posturile sau locurile de munca vacante si la toate nivelurile ierarhiei profesionale, 
Veniturile egale pentru munca de valoare egala,
-Informare si consiliere profesionala, programe de initiere, calificare, perfectionare, specializare si recalificare profesionala
-Promovarea la orice nivel ierarhic si profesional,
-Conditii de munca ce respecta normele de sanatate si securitate in munca, conform prevederilor legislatiei in vigoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Disciminarea Sexuala la Locul de Munca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!