De ce se Sinucid Adolescentii

Extras din referat Cum descarc?

Anul 2007 pare sa fie un an negru: sinuciderile se tin lant! Tristele evenimente se produc in cascada, la intervale de timp din ce in ce mai scurte. scrie Magda Ursu in articolul Atentie parinti! Se sinucid copiii! 
In luna acesta in intreaga tara s-au sinucis 8 tineri. Toate tara este socata, dar nimeni nu pare sa aiba o explicatie pentru asta. Sinuciderile in randul adolescentilor e o realitate trista, dar nu e ceva nou, se intampla peste tot in lume, la fiecare cinci minute, pe glob, un tanar se stinge din viata. 
Este surprinzator faptul ca majoritatea tinerilor sinucigasi provin din familii medii. Inainte de tragedie se pot observa semne care adesea sunt neglijate, sau neindentificare de parinti din graba activitatilor in care sunt implicati. De obicei tinerii care decid sa se confrunte cu moartea in acest fel, nu au mecanismele de coping necesare pentru a-si rezolva problemele iar aceasta autovatamare este un fel de strigat de ajutor. 
De ce se sinucid adolescentii care au toate viata inainte? 
Suicidul in randul adolescentilor denota prezenta unei nelinisti importante, este un strigat de suferinta, de disperare si de cerere de ajutor. Explicatia acestui fenomen nu se poate gasi intr-un factor precipitant ci in istoria tanarului, intr-o viata problematica, in conflicte anterioare.
Prima data trebuie decisa cunoastem caracteristicile adolescentei daca vrem sa cautam raspunsul la aceasta intrebare. Adolescenta este un stadiu unic si distinct al dezvoltarii, care detine premisele necesare pentru intelegerea intregului comportament uman. Este o perioada in care au loc schimbari intense in plan social, familial, fizic si afectiv. Copilaria securizanta trebuie sa fie abandonata inainte ca tanarul sa-si castige un loc in lumea adultilor. 
Principalele determinante ale dezvoltarii adolescentilor sunt influentele biologice. Schimbarile produse de crestere, de schimbarile functiilor biologice afecteaza atat comportamentul, cat si trairile adolescentului.
Freud credea ca dezvoltarea adolescentului pentru atingerea unei maturitati normale si echilibrate isi are cheia intr-o dezvoltare normala a stadiului copilariei. Adolescentul simte noi dorinte, atat in ceea ce priveste sursa placerii si confortului corporal, cat si directiile de explorare cognitiva a realitatii inconjurate.
In perioada de adolescenta tanarul trece de la o stare de dependenta social-economica totala, in care scoala si familia ii calauzeaza activitatea si comportamentul, la o independenta relativa. El incerca sa-si formeze o personalitate stabila, manifestand interes pentru valorificarea fortelor proprii. Adolescentii doresc sa munceasca  dorinta de a realiza independenta materiala -, sa realizeze ceva deosebit, sa comunice intre ei, sa se distreze impreuna. Asa se ajunge la persoana ideala, apropiata de calitatile fizico-psihice si morale visate, la un eu ideal care nu corespunde mereu cu cel real.


Fisiere in arhiva (1):

  • De ce se Sinucid Adolescentii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!