De ce nu pot gasi persoana potrivita

Extras din referat Cum descarc?

Textul se refera la realitatile din SUA.
Sunt milioane de oameni singuri si descurajati in aceasta tara. Barbati sau femei, refrenul este acelasi: ,,Unde sunt femeile singure?", ,,Unde sunt barbatii singuri?". Ambele sexe par la fel de convinse ca exista o uriasa criza in materie de ,,singles" de sex opus.
In mod evident, nu pot avea dreptate ambele parti. Realitatea este ca sunt peste 64 de milioane de ,,singles" peste 18 ani pe tot cuprinsul Statelor Unite. In momentul in care cititi aceste randuri, miloane de barbati si femei spera sa intalneasca pe cineva pentru o relatie stabila, bazata pe iubire. Atunci de ce este asa de dificil sa intalnesti persoana potrivita?
O explicatie sociologica vehiculata in prezent ne spune ca traim intr-o societate urbanizata si impersonala, care ne face sa ne simtim izolati unii fata de ceilalti. In ,,zilele bune" era usor sa intalnesti oameni. Cei mai multi locuiau in orase mici, unde fiecare cunostea pe fiecare, toti mergeau la aceleasi scoli, locuri de joaca, biserici sau petreceri. Chiar si in orasele mari era usor sa intalnesti oameni, deoarece cu totii faceau parte dintr-un acelasi cartier. Oamenii se cunosteau si se salutau pe strada. Ei de obicei se indragosteau, se casatoreau si cresteau copiii in aceeasi zona sau localitate.
In zilele noastre simtul vecinatatii - al apartenentei la o zona - aproape ca a disparut. Un studiu facut intr-o zona din sudul orasului Chicago a aratat ca cei ce locuiau acolo au mai degraba prieteni intr-o alta zona a orasului decat in cea in care locuiesc. Aproape jumatate nu au deloc prieteni in zona in care locuiesc! Autorii studiului au concluzionat ca respectiva zona este de fapt un simplu dormitor pentru cei care locuiesc acolo.
Izolarea sociala este in mod cert un raspuns plauzibil la intrebarea ,,de ce e asa de greu sa intalnesti oameni", dar nu poate sa justifice problema care pare a fi esentiala - de ce oamenii sunt atat de selectivi. Nathaniel Branden, in cartea ,,Psihologia Iubirii", spune ca iubirea romantica a fost un ideal foarte rar in lume, ca si in Statele Unite, pana acum cateva zeci de ani. Oamenii nu se casatoreau din dragoste, ci mai degraba doar pentru a avea copii sau din motive economice. Divortul era un pacat capital, iar cei care divortau erau priviti ca niste oameni imorali, un pericol pentru societatea acelor vremuri. Femeia trebuia sa ramana cu barbatul ei indiferent de problemele pe care le avea cu el - batai, alcoolism sau daca era impotent. Un barbat care isi lasa sotia pentru o femeie mai tanara era privit cu dispret si era pedepsit sever prin legile care reglementau pensiile alimentare.


Fisiere in arhiva (1):

  • De ce nu pot gasi persoana potrivita.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!