Cum apare homosexualitatea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Este un lucru dificil de explicat felul in care interactioneaza intre ele genele, mediul si alte influente, sau masura in care un anumit factor poate "influenta" o finalitate, insa fara sa o cauzeze, si felul in care intervine si credinta omului. Scenariul de mai jos este prescurtat si ipotetic, dar se bazeaza pe viata unor persoane reale, ilustrand felul in care diversi factori influenteaza comportamentul.

De mentionat ca scenariul de mai jos este doar unul dintre modurile de dezvoltare care pot conduce la homosexualitate, fiind insa un scenariu comun. In realitate, "drumul" fiecarui om catre exprimarea sexuala este individual, avand in comun cu altii anumite portiuni ale acestui drum.

(1) Scenariul nostru incepe la nastere. Baiatul (de exemplu) care poate ajunge intr-o zi sa se lupte cu homosexualitatea se naste cu anumite caracteristici care sunt oarecum mai comune la homosexuali decat la ansamblul populatiei. Unele dintre aceste trasaturi pot fi mostenite (genetice), in timp ce altele pot fi cauzate de "mediul intrauterin" (hormoni). Aceasta inseamna ca un tanar fara aceste trasaturi va avea mai putine sanse sa devina homosexual, comparativ cu cineva care le are.

Care sunt aceste trasaturi? Daca am putea sa le identificam cu precizie, multe dintre ele ar aparea ca "daruri" si nu ca "probleme". De pilda, o fire sensibila, o inclinatie foarte creativa, un anumit simt estetic. Unele dintre ele, cum este o sensibilitate sporita, poate fi legata - sau poate fi chiar - o caracteristica fiziologica generatoare de probleme, asa cum ar fi o reactie de angoasa peste medie la un anumit stimul.

Nimeni nu stie cu precizie care sunt aceste caracteristici mostenibile; in prezent avem numai supozitii. Daca am putea studia homosexualitatea intr-o maniera corespunzatoare (neinfluentati de agendele politice) am putea clarifica acesti factori - asa cum facem in domenii mai putin "sensibile". In orice caz, in mod clar nu exista nici o dovada ca homosexualitatea comportamentala este mostenita.

(2) De la o varsta timpurie, anumite caracteristici posibil mostenite il fac pe baiat sa fie "diferit". El este timid si nu se simte in largul lui alaturi ce tovarasii lui "duri". Poate este mai interesat de arta sau literatura - asta pur si simplu pentru ca este istet. Insa cand mai tarziu se va gandi la copilaria lui, i se va parea dificil sa separe care anume dintre aceste diferente comportamentale provin dintr-un temperament mostenit si care provin din urmatorul factor, si anume:

(3) Din varii motive, el inregistreaza o "nepotrivire" nefericita intre ce avea nevoie si isi dorea si ceea ce i-a oferit tatal lui. Poate majoritatea vor fi de acord ca tatal sau era o fire rece si distanta: poate ca nevoile sale erau atat de unice, incat tatal sau, o fire obisnuita, nu a stiut sa gaseasca drumul catre inima fiului sau. Sau poate ca tatalui sau chiar nu i-a placut sensibilitatea fiului. In orice caz, absenta unei legaturi apropiate, calde si pozitive cu tatal sau il va face pe baiat sa se retraga intr-o anumita dezamagire, o "detasare defensiva" in scopul de a se proteja pe sine.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cum apare homosexualitatea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
2 738 cuvinte
Nr caractere:
12 412 caractere
Marime:
14.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Tag-uri:
Homosexualitate, tulburari psihice
Predat:
la liceu
Clasa:
a 12-a
Sus!