Conflictul intre Generatii in Franta

Extras din referat Cum descarc?

Argument
Conflictul intre generatii a existat, exista si va exista in continuare. Societatea are un caracter dinamic, se schimba in anumite masuri de la o generatie la alta, iar oamenii dintr-o anumita generatie sunt mai putin permeabili la schimbarile care contravin modelului lor cultural. Adolescenta, ca si stadiu de dezvoltare , reprezinta o perioada "furtunoasa" atat din punct de vedere biologic, cat si psihologic. Ea este considerata varsta de aur a marilor realizari, integrarii sociale, dar si a crizelor, nesigurantei, contestatiei. Ceea ce este mai interesant este faptul ca ambele tabere au dreptate.
Aflat intre 2 varste deametral opuse: pubertatea si varsta adulta, adolescentul este un mozaic din toate punctele de vedere. Este varsta rebela, cand adolescentul iese din universul copilariei si se indreapta catre lumea adulta dar urmandu-si propriul drum. Apare acum conflictul dintre generatii din punct de vedere al valorilor morale si al comportamentelor. Tot acum adolescentul isi descopera identitatea vocationala ca urmare a procesului de autocunoastere. Conflictul apare ca o discordanta , nepotrivire intre convingerile parintilor despre lume si viata si sistemul de valori in formare al adolescentilor. 
Diferentele intre generatii sunt un factor al progresului uman si social, jucand un rol specific in dezvoltarea societatii. In cadrul familiei sistemul educational utilizat de parinti influenteaza in cea mai mare masura raportul dintre generatii. 
Autoritatea excesiva, necunoasterea problemelor copilului pot accentua divergentele dintre parinti si tineri. Parintii nu pot ramane numai la propria lor experienta din tinerete pe care s-o impuna fortat tinerilor, ci trebuie sa inteleaga noile probleme cu care se confrunta generatia tanara. 
CAP I. Conflictul intre generatii
1. Conflictele intre generatiile din Franta
Conflictul intre generatii din Franta este mult mai evident fata de cel din Romania. Totul este mai evident in Franta, in toate sensurile. Tot ce se intampla in lumea asta, in Franta este dus la extrem. Acolo conflictele de opinie intre indivizii din generatii diferite sunt mult mai pregnante, fiindca, in general, acolo oamenii sunt mai preocupati de idei. De la gradinita pana cand inceteaza sa mai reactioneze, oamenii gandesc la starea lor existentiala. Gandind mai mult e si normal sa fie mai des in conflict. Romania de astazi, este evident schimbata fata de Romania din comunism, insa, se pare ca nu este intr-atat de diferita pe cat ar trebui sa fie. Pe perioada ultimelor doua decenii s-a vorbit mult si fara rost; iar ideile inovative care ajung la noi sunt oarecum impuse de afara.
2. Conflictele dintre adolescenti si parinti
Pornind de la perspectiva traditionala ca adolescenta este in mod inevitabil o perioada de neliniste, ar fi de asteptat ca adolescentii si parintii acestora sa treaca printr-o perioada dificila, un hiatus intre generatii, caracterizat printr-o relationare furtunoasa ca urmare parintii se gandesc la perioada de adolescenta a copiilor lor cu o oarecare anexietate.
Cercetarile efectuate nu aduc insa dovezi evidente in sprijinul existentei unui hiatus intre generatii.
Adolescentii au mai multe valori si atitudini comune cu parintii decat au cu prietenii, chiar daca isi consulta prietenii de aceasi virsta referitor la diferite domenii ale culturii adolescentime, cum ar fi vestimentatia, preferintele muzicale, etc. Adolescentii continua sa ceara sfatul parintilor in probleme importante. Este adevarat totusi ca unele conflicte familiale sunt mult mai frecvente in timpul adolescentei comparativ cu orice alta perioada a dezvoltarii si ca sunt mult mai intense in adolescenta timpurie si de mijloc comparativ cu etapa tarzie. 
Pubertatea pare sa detina un rol important in declansarea acestui conflict; in situatia maturizarii fizice precoce, tachinarile reciproce vor aparea mai devreme: daca maturizarea este mai tirzie, perioada tensionata se va amana.
Adolescentii de ambele sexe au mai multe conflicte cu mama decat cu tata, probabil din cauza faptului ca mama este cea implicata in reglementarea detaliilor zilnice ale vietii familiale. In general, conflictele sunt provocate de aspecte banale ale vietii de zi cu zi, cum ar fi treburile casnice, rezultatele scolare, curatenia camerei, muzica zgomotoasa etc.


Fisiere in arhiva (2):

  • Conflictul intre Generatii in Franta
    • Conflictul intre generatii CUPRINS.doc
    • Conflictul intre Generatii in Franta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!