Chestionar Anxietate

Extras din referat Cum descarc?

TULBURARILE ANXIOASE
Introducere:
Anxietatea este strans legata de emotia pe care cei mai multi dintre noi o simt cand masina noastra se roteste dintr-o data pe o sosea alunecoasa sau cand este randul nostru sa vorbim in fata clasei. Anxietatea este termenul folosit pentru raspunsuri emotionale de teama ce au loc in circumstante care nu par sa reprezinte o amenintare. Unii oameni sunt inspaimantati de aparitia unui simplu paianjen inofensiv. Altii nu pot nici sa identifice o cauza a sentimentelor lor de teama, insa se simt totusi irascibili si nervosi o perioada serioasa de timp.
Definitii:
1. Anxietate - stare de neliniste, de asteptare incordata, insotita de palpitatii, jena de respiratie etc. Intalnita in unele boli de nervi. - Din fr. Anxiete, lat. Anxietas. (DEX, 1996, pag. 50)
2. Anxietate - stare afectiva vaga, difuza, de neliniste, de apasare, tensiune, ingrijorare si teama nemotivata, fara obiect, care este neconfortanta din punct de vedere psihologic. (Ursula Schiopu, pag. 72)
3. Anxietatea este starea patologica ce se caracterizeaza printr-un simtamant de "teama fara obiect" insotit de semne somatice care indica hiperactivitatea sistemului nervos autonom. Se diferentiaza de frica prin faptul ca aceasta este un raspun la o cauza cunoscuta ("teama cu obiect"). (Kaplan & Sadock, 2001, pag. 202) 
Clasificarea starilor anxioase
A. Tulburarea prin panica si agorafobia. Se caracterizeaza prin atacuri de panica spontane si se poate asocia cu agorafobia (tema de a se gasi in locuri deschise, singur in afara locuintei sau intr-o multime). Panica poate sa evolueze in stadii: atacuri subclinice, atacuri de panica complete, frici hipocondrice, anxietate anticipativa, evitarea fobica a unor situatii specifice si agorafobia. Agorafobia poate sa apara izolat, cu toate ca, de regula, bolnavii au si atacuri de panica asociate. Anxietatea anticipativa se caracterizeaza prin senzatia ca va apare panica cu neajutorare sau umilire. Agorafobicii pot sa devina incapabili sa-si paraseasca locuinta, fara sa plece vreodata de acasa sau iesind numai cu un insotitor.
B. Tulburarea prin anxietate generalizata. Implica ingrijorarea excesiva legata de circumstante, evenimente sau conflicte reale. Simptomele pot sa fluctueze. Apare la copii si adulti.
C. Fobia specifica. Fobia este frica irationala de un obiect al fobiei (ex :insecte, inaltimi, etc.). Persoana resimte anxietate masiva atunci cand este expusa la obiectul fobic temut si cauta sa il evite cu orice pret.
D. Fobia sociala. Fobia sociala este frica irationala de situatii publice (de ex. de a vorb in public, de a manca in public). In tipul generalizat, sunt evitate majoritatea situatiilor sociale.
E. Tulburare obsesiv-compulsiva. Tulburarea obsesiv-compulsiva implica idei, imagini, ruminatii, impulsuri, ganduri (obsesii) recurente intruzive sau paternuri repetitive de comportament sau actiune (compulsiuni). Atat obsesiilee cat si compulsiunile sunt straine egoului si produc anxietate daca li se rezista.


Fisiere in arhiva (1):

  • Chestionar Anxietate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!