Centrul de Plasament I. Holban Iasi

Extras din referat Cum descarc?

1. Descrierea organizatiei
Centrul de plasament "I. Holban" Iasi a fost infiintat la data de 1.08.2000 si ocroteste un numar de 437 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 22 ani. In centrul nostru sunt ocrotiti in special copii cu handicap locomotor, neuromotor si asociat, boli cronice, dar si un numar de 88 de copii fara handicap (transferati din alte centre de plasament) asistati de catre centrul nostru si care sunt scoalrizati in invatamantul public si universitar din municipiul Iasi pentru calificare in invatamant profesional, liceal, dar si universitar.
Specificul institutiei consta in a ocroti copiii cu deficiente ce au fost evaluati medical de S.E.C. Iasi si au hotarare de plasament data de C.P.C. Iasi pentru copiii din judetul nostru si de C.P.C.-ul judetului respectiv u copiii din alte judete. pentr
Copiii beneficiaza de trei forme de ocrotire: interni, centru de zi si asistati. Copiii interni beneficiaza de toate drepturile (cazare, masa, echipament, rechizite, bani de buzunar), cei de la centru de zi au dreptul doar la masa si program de recuperare gratuit, iar asistatii au ca si drepturi asistarea in cadrul institutiilor de invatamint unde sunt scolarizati prin plata cazarii si drepturilor de hrana si echipare.
Centrul de recuperare si ingrijire de zi a fost infiintat in anul 2001 printr-un program Phare. Proiectul doreste dezinstitutionalizarea copiilor ocrotiti in centrul de plasament, prin mentinerea lor in familie dupa terminarea orelor de curs si de recuperare medicala.
Pe perioada ocrotirii toti copiii beneficiaza de un program instructiv educativ adaptat la nivelul de pregatire, varsta si nevoile fiecarui copil, si pe acest profil se lucreaza pe grupe de varsta si probleme. Se stabileste o strategie de interventie unica pentru fiecare caz in parte. 
Copiii sunt organizati in module si subunitati. Fiecare modul are in componenta un numar de 10 copii, diferenta de varsta dintre copii este de 4 ani. Mai multe module formeaza o subunitate. In total exista un nr de 6 subunitati formate pe criterii de varsta, sex si pregatire scolara a copiilor.
Fiecare modul de copii are un educator specializat ce se ocupa de programul de educatie al acestora.
Centrul de Plasament "I. Holban" Iasi dispune de un cabinet de asistenta sociala ce are in componenta 3 asistenti sociali cu studii superioare, un cabinet de logopedie, unde lucreaza 1 logoped cu studii superioare si un cabinet de psihologie pentru copiii din centrul de zi si interni, unde lucreaza 2 psihologi.
DEFINIREA GRUPULUI TINTA SI PREZENTAREA PROBLEMELOR
CAUZE:
- deficiente neuromotorii;
- deficiente locomotorii;
- deficiente asociate (epilepsie, astm bronsic etc.);
- intelect de limita;
- tulburari de comportament.
CONSECINTE:
- dificultati in integrarea sociala;
- tendinte de automarginalizare si izolare;
- dificultati de adaptare scolara;
- tendinte de abandon scolar;
- stigmatizare sociala.
GRUPUL TINTA
Copiii evaluati medical de catre Serviciul de Evaluare Complexa Iasi ce au hotarare de plasament pentru Centrul de Plasament ,,I.Holban" sau Centrul de zi ,,I.Holban" emisa de C.P.C. Iasi pentru copii din judetul Iasi si de C.P.C. -ul judetului unde isi au domiciliul copiii din alte judete.
2. Obiectivele organizatiei
OBIECTIV GENERAL:
Recuperarea si reintegrarea sociala si profesionala a copiilor ocrotiti in Centrul de Plasament "I. Holban" Iasi. 
OBIECTIVE SPECIFICE
-Asistenta si sprijinul copilului pentru exercitarea libera a opiniei sale.
-Reintegrarea familiala a copiilor internati in centrul de plasament - rezidentii - in mod special, dar si cei care provin din familii cu risc social crescut.
-Evaluare, asistenta, consiliere si orientare profesionala.
-Identificarea si solutionarea problemelor curente ridicate de catre copii.
-Colaborarea permanenta cu institutiile abilitate ale statului din teritoriu (Consilii locale, Servicii din cadrul D.A.S. Iasi, Politie, C.J.A.S.S., etc) privind optimizarea activitatii de protectia si ocrotirea copilului.
-Strangerea de fonduri si materiale necesare.
-Asistenta si consiliere pentru activitati cultural artistice si sportive.
In cadrul Centrului de Plasament ,,Ion Holban" se asigura copiilor urmatoarele servicii:
- cazare si supraveghere pe perioada noptii;
- asigurarea nevoilor de baza (trei mese pe zi, echipament, rechizite);
- educatie, petrecerea timpului liber si pregatire pentru un loc de munca;
- evaluare socio-psiho-medicala;
- ingrijire, terapie, recuperare,.
- asistenta medicala;
- educatie, petrecerea timpului liber si pregatire pentru un loc de munca;
- consilierea copilului si a familie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Centrul de Plasament I. Holban Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!