Cazul Presedintelui Schreber

Extras din referat Cum descarc?

Daniel Paul Schreber, cel mai celebru caz retrospectiv al lui Freud, s-a nascut pe 15 iulie 1842, la Leipzig, si a murit in aprilie 1911 la Leipzig-Dosen.
In 1893 Paul a atins apogeul carierei sale juridice, fiind promovat ca presedintele judecator la Curtea Regionala din Dresda Superior, cand a suferit o cadere psihica grava. Ulterior, el a petrecut aproximativ treisprezeci de ani de viata in institutiile mentale, si in timp ce era internat la azilul Sonnenstein a compus cartea sa, Memoriile bolii mele nervoase (1988), o capodopera care a inspirat de atunci oamenii de stiinta din diverse domenii.
Freud a folosit cartea pentru a ilustra teoria sa, a legaturii de cauzalitate intre homosexualitate si paranoia. Acest eseu euristic important a fost un exercitiu de aplicat, nu de psihanaliza clinica, ci a fost cont de hermeneutica, nu istorica, de un caz paradigmatic de paranoia, nu era vorba de viata lui Schreber.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cazul Presedintelui Schreber.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!