Aspecte ale Absenteismului Scolar

Extras din referat Cum descarc?

Scoala - cale de reusita in viata. Consider ca este foarte important sa frecventam fiecare lectie, deoarece constituie o particica din fundamentul formarii noastre ca personalitati,a succesului, iar absenteismul fiint o problema grava ce frineaza procesul de invatamint.
Mutatiile din societate si din familia contemporana (problemele economice, problemele de relationare intre parinti si copii, timp redus petrecut cu familia, redistribuirea rolurilor, suportul social si emotional redus, supraincarcarea profesionala a parintilor sau munca in strainatate etc.) determina mai multe probleme emotionale la copii. La acestea se adauga presiunea grupului, riscul consumului de droguri si a altor forme de dependenta, metodele educative slabe, inconstante, supraincarcarea scolara, disfunctiile in evaluare si notare, frica de examene etc. constituindu-se in adevarati stresori pentru elevi, acestea ducind la absenteismul scolar. 
Absenteismul scolar il putem defini ca: 
- problema sociala; conduita evazionista, cronica, care reflecta atitudinea structurata a lipsei de interes, motivatie, incredre in educatia scolara
- fuga de la ore este o problema predominant emotionala (conduita de tip evazionist; evadare fizica si psihologica din situatia perceputa ca traumatizanta)
- forma de manifestare a deviantei scolare (semnal tardiv al existentei unor probleme)
- reducere a atasamentului si a integrarii, identificare scazuta cu obiectivele si aspiratiile grupului (de elevi)


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte ale Absenteismului Scolar.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Cosmovici, A., Iacob, L. (1998) Psihologie scolara, Ed. Polirom, Iasi
Neamtu, C. (2003) Devianta scolara, Ed. Polirom, Iasi
Program initiat de inspectoratul scolar ,,Managmentul prezentei elevilor la scoala"
 Raport de activitate a director-adjunct pe  procesul  instructiv-educativ, pe anul de studii  2010-2011


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!