Asocierile spațio-temporale și dezvoltarea intruziunilor traumatice

Extras din referat Cum descarc?

Acest Reaction Paper vizeaza articolul intitulat ,,Spatio-temporal associations with memory cues are linked to analogue traumatic intrusions" ( Asocierile spatio-temporale cu indicii de memorie sunt corelate cu intruziunile traumatice analogice), scris de Thomas Meyer, Nessa Ikani si Nexhmedin Morina. Articolul a fost publicat in anul 2019, in revista ,,Behaviour Research and Therapy".
Articolul vizeaza o cercetare realizata sa determine daca asocierile spatio-temporale sunt pozitiv corelate cu dezvoltarea amimtirilor intrusive. Supravietuitorii ce au trecut printr-o experienta traumatizanta si sufera de tulburari de stres post-traumatic deseori au tendinta de a retrai trauma prin intermediul amintirilor intruzive repetitive. Acestea ii acapareaza odata ce sunt expusi la stimuli ce le amintesc de trauma respectiva.
Utilizand un design longitudinal contrabalansat, autorii au expus fiecare participant la doua seturi distincte de fragmente ce fac parte din doua filme cu impact traumatizant. Acestea fac referire, pe de-o parte la materiale reale ale atrocitatilor din timpul genocidului din Rwanda, din 1994. Pe de alta parte, vizeaza secvente ale unui accident rutier destul de grav pus in scena in contextul unui film cu scop educational, ce vizeaza absenta utilizarii telefoanelor mobile la volan.
Participantii, in numar de 96 (73 de femei), cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani au fost recrutati din campusul universitar. Cerintele pe care acestia trebuiau sa le indeplineasca pentru a face parte din studiu sunt urmatoarele: acestia trebuiau sa fie vorbitori nativi de limba germana, sa stie limba engleza la nivel conversational suficient de bine, sa nu fi fost nevoiti sa beneficieze de tratament psihologic sau psihiatric in trecutul apropiat sau in prezent, sa nu aiba fobie de sange, sa nu faca abuz in consumul de alcool sau droguri si sa nu fi trecut printr-o experienta traumatizanta. Acestia au fost informati anterior cu privire la efectele negative pe care le poate avea participarea la studiu asupra lor. De asemenea, au fost rasplatiti cu o suma mica de bani si cu acordarea de credite in cadrul seminarului.
In ceea ce priveste instrumentele utilizate, acestia au folosit ,,Affective Simon Task-Training(AST-T)" in incercarea de a manipula asocierile automate dintre indicii de memorie traumatici si conceptele spatiale si temporale. Astfel, au indus asocieri intre imaginile dintr-un anumit film si un raspuns verbal corespunzator acestuia: ,,acum" sau ,,trecut". Aceste asocieri au fost masurate, utilizand ,,Implicit Association Task(IAT)". Participantii au completat un jurnal de memorie involuntar in care sa noteze prezenta sau absenta aparitiei amintirilor traumatice intruzive. In plus, acestia au fost verificati o saptamana mai tarziu in vederea sesizarii aparitiei acestora. In cele din urma, li s-a solicitat povestirea evenimentelor din ambele filme, ceea ce a dezvaluit, la nivel lingvistic, prin frecventa utilizarii unui anumit timp verbal, asocierea dintre amintiri si contextul spatio-temporal. Studiul a fost aprobat de comisia de etica de la Universitatea Munster.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asocierile spatio-temporale si dezvoltarea intruziunilor traumatice.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Breslau, N., Davis, G. C., Andreski, P., & Peterson, E. (1991). Traumatic events and 
posttraumatic stress disorder in an urban population of young adults. Archives of general psychiatry, 48(3), 216-222. doi:10.1001/archpsyc.1991.01810270028003 
Chou, C. Y., La Marca, R., Steptoe, A., & Brewin, C. R. (2014). Biological responses to trauma 
and the development of intrusive memories: An analog study with the trauma film paradigm. Biological Psychology, 103, 135-143. https://doi.org/10.1016/j.biopsycho.2014.08.002
Church, D., Pina, O., Reategui, C., & Brooks, A. (2012). Single-session reduction of the intensity 
of traumatic memories in abused adolescents after EFT: A randomized controlled pilot study. Traumatology, 18(3), 73-79. https://doi.org/10.1177/1534765611426788
Meyer, T., Ikani, N., & Morina, N. (2019). Spatio-temporal associations with memory cues are 
linked to analogue traumatic intrusions. Behaviour research and therapy, 123, 103481. https://doi.org/10.1016/j.brat.2019.103481


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!