Anxietatea

Extras din referat Cum descarc?

"Anxietatea se refera la teama sau ingrijorarea nerealista/nonnecesara din partea unui adolescent, manifestata intr-un interval de trei sau mai multe luni, in orice combinatie a urmatoarelor caracteristici (Hoghughi, 1992):
- "tensiune sau incapacitate de relaxare, neliniste, hiperactivitate, ingrijorare, indecizie, nevoia de incurajare constant, iritabilitate, ticuri, tremuraturi, sentimente ale unui dezastru iminent, tulburari de somn, palpitatii, transpiratie excesiva, greata sau alte stari de disconfort corporal/durere, constipatie."
In plus, persoanele anxioase pot manifesta si distractibilitate, dificultati de concentrare, performante scolare scazute, tendinta de retragere din fata unor situatii/persoane noi, frici irationale, trasaturi depresive. a) MANIFESTAREA EXCESIVA A FRICII SAU A NELINISTII IN CONTEXTE NORMALE Frica poate sa fie legata:
- fie de figurile de atasament (prezenta parintilor)
- fie de comportamentele sociale (a vorbi in fata unui grup)
- fie de evenimente, previzibile sau neasteptate, care suscita ingrijorarea (moartea).
Adesea, frica este legata de contextul social al experientelor adolescentului. Intrucat se manifesta in numeroase situatii, se poate ajunge la perturbarea intregului comportament si prin urmare chiar a traseului de dezvoltare a lui. Adolescentii anxiosi isi dezvolta modele de comportament care presupun evitarea sistematica a anumitor contexte sociale, iar cand evitarea nu este posibila, apare o frica de intensitate mare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Anxietatea.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!