Analiza Swot - Agent Ordine Publica

Extras din referat Cum descarc?

DENUMIREA POSTULUI:
-Agent Ordine Publica 
LOCUL DE MUNCA:
- Inspectoratul de Politie Judetean Arges
DESCRIEREA POSTULUI:
- Mentine ordinea si siguranta publica pe teritoriul localitatii, asigura patrularea, prevenirea si combaterea criminalitatii stradale, prin organizarea de dispozitive de ordine si siguranta publica cu efective specializate;
-Asigura cercetarea infractiunilor savarsite;
-Asigura consilierea cetatenilor si institutiilor publice, prin personalul politiei de proximitate;
-Asigura protectia magistratilor;
-Asigura ordinea publica in statii, triaje de cale ferata, patrularea trenurilor de calatori si combaterea infractiunilor prin structurile de specialitate;
-Asigura supravegherea, indrumarea si controlul traficului rutier, in mediul urban si rural, fluidizarea circulatiei si insotirea coloanelor oficiale pe timpul activitatilor si vizitelor oficiale, precum si alte misiuni specifice, prin structurile specializate de politie rutiera;
-Desfasoara activitati specifice, premergator si pe timpul manifestatiilor publice, pentru obtinerea de date si informatii si rezolvarea situatiilor din competenta, asigura desfasurarea normala a circulatiei in zona si pe traseele de deplasare a manifestantilor si, la nevoie, participa cu echipe de cercetare-triere specializate;
-Sprijina unitatile de jandarmi cu date si informatii, pentru asigurarea sau restabilirea ordinii si linistii publice, cu ocazia desfasurarii adunarilor publice, mitingurilor, manifestarilor cultural-sportive si altele asemenea.
.Obiectivele cercetarii :
Studiul de fata isi propune urmatorul obiectiv de cercetare:
-Relevarea dominantelor de ordin motivational implicate in munca lucratorului de Agent Ordine Publica.
MOTIVATIA PENTRU MUNCA
DEFINITIE SI CARACTERIZARE GENERALA
Ca si in cadrul altor stiinte, in psihologie se urmareste atat surprinderea si descrierea fenomenelor, in cazul dat a actelor de conduita,cat si dezvaluirea determinismului lor, a cauzelor concrete care le-au generat. Nici un act comportamental nu apare si nu se manifesta in sine, fara o anumita incitare, fara o anumita directionaresi sustinere energetica.Chiar in cazul absentei unui obiectiv sau scop, un comportament are la baza actiunea unei cauze. Astfel, trebuie cautat raspunsul la intrebarea de ce?, de ce s-a produs? Tocmai in acest punct intra in scena motivatia. Ea este cea care contine raspunsul la intrebarea de mai sus. In acceptiunea cea mai larga, termenul de motivatie reuneste ,,ansamblul factorilor dinamici caredetermina conduita unui individ" sau ,,totalitatea mobilurilor interne ale conduitei, fie ca sunt innascute sau dobandite,constientizate sau neconstientizate, simple trebuinte fiziologice sau idealuri abstracte" 
Prin termenul de motivatie, definim o componenta structural-functionala specifica a sistemului psihic uman, care reflecta o stare de necesitate in sens larg, iar prin cel de motiv, exprimam forma concreta actuala in care se activeaza si se manifesta o asemenea stare de necesitate. Asadar, prin motiv vom intelege acel mobil care sta la baza unui com-portament sau actiuni concrete. Natura calitativa si tipul sau modalitatea motivului vor fi determinate de specificul starii de necesitate pe care o reprezinta si de gradul de trainicie a legaturii dintre satisfacerea/nesatisfacerea starii date de necessitate si echilibrul psihofiziologic al persoanei.
Scopurile organizatiilor pot fi realizate doar prin efortul comun al membrilor ei. Una dintre conditiile pentru care unele organizatii sunt mai eficiente si productive decat altele, este data de calitatea si cantitatea eforturilor depuse de angajatii ei, eforturi care sunt legate de motivatie. Pentru a lucra bine, oamenii trebuie sa fie puternic implicati in munca lor si dornici sa-si atinga anumite scopuri, de la cele mai simple (cum ar fi dorinta de a face rost de bani sau de a ajunge mai repede acasa), pana la cele mai complexe si utile organizatiei (a realiza lucruri importante, a gasi metode noi eficiente, a face ceea ce le face placere).


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Swot - Agent Ordine Publica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!