Analiza din Punct de Vedere al Teoriilor Sociale - Filmul Gladiatorul

Extras din referat Cum descarc?

Titlu: Gladiator- Gladiatorul
Producator: Universal Dreamworks Pictures 
Anul aparitie: 2000
Data lansarii (SUA) :05 Mai 2000 
Perioada filmare: 18 ianuarie 1999 -29 mai 2000 
Durata : 155 minute
Regizor: Ridley Scott 
Muzica: Hans Zimmer
Imagine: John Mathieson
Montaj: Pietro Scalia
Scenariul: David Franzoni 
William Nicholson
David Franzoni
Genul: drama, aventura, actiune
Rating: interzis sub 16 ani
Incasari weekend: 34,819,017$
o Buget: 103,000,000 $
o Incasari weekend: 34,819,017 $
o Site oficial: Gladiator Poze Gladiator
o Tag-uri: batalie, lupta, blockbuster, relatie frate - sora, sabii
Premiat cu 5 premii OSCAR si cu 2 GOLDEN GLOBES.
Notiunea de gladiator:
Gladiator inseamana (In Roma Antica) barbat sau sclav, prizonier de razboi in spectacolele publice care se lupta in arena cu un alt luptator sau cu fiare salbatice.
1. SUBIECTUL FILMULUI
1.1. Descrierea subiectului filmului
Filmul se deschide cu scena de lupta dintre soldatii Imperiului Roman si trupele germanice. Maximus Decimus Meridius este unul dintre generalii de frunte in Roman armata. El conduce oamenii sai la o victorie decisiva impotriva barbarilor germanici, care se incheie in cele din urma un razboi lung cu privire la frontiera romane si castiga respectul imparatului Marcus Aurelius. Marcus este pe moarte, si, desi el are un fiu, Commodus, imparatul doreste sa-I lase la conducere pe Maximus:, cu o dorinta de a reveni in cele din urma puterea de la Senat . Cand Commodus afla direct de la tatal sau ca el nu va fi numit imparat, el il ucide pe Marcus intr-un acces de furie si urca la tron. 
Maximus isi da seama ca moartea regelui a fost dubioasa si ca Commodus a fost implicat, dar el este tradat de prietenul lui Quintus, care, desi fara nici o mustrare de constiinta ,ordona gardienilor la ordinul lui Commodus sa- l execute pe Maximus si in acelasi timp trimit soldati acasa la Maximus pentru ai ucide sotia si fiul reuseste sa scape de executie dar nu si familia lui. Dupa ingroparea ei, Maximus este gasit inconstient de negustori de sclavi si adus laZucchabar , un oras roman in Africa de Nord. Acolo, el este cumparat de catre un comerciant de sclavi pe nume Proximo si fortat sa lupte pentru viata sa in Arena. In acest timp, el se imprieteneste cu gladiatorul Juba, si un barbar din Germania pe nume Hagen. Juba se dovedeste a fi un prieten pentru Maximus, vorbindui de viata de apoi, incurajandu-l sa creada ca el va fi reunit cu familia sa atunci cand moare.
In arena Maximus era gladiatorul din Spania sau spaniolul Datorita puterii si iscusintei in lupta devine faimos ajungind in cele din urma chiar la Commodus. In arena in timpul luptei cu legionerii africani el organizeaza contraatacul cu ceilalti gladiatori si inving, castigind simpatia multimii prin iscusinta si maniera lui in lupta. Commodus intrind in arena ca sa-l felicite pe nemilosul gladiator ii dezvaluie adevarata identitate iar imparatul uimi cere sa fie executat, pe loc.Multimea se revolta si in cele din urma Commodus accepta vointa poporului .
Maximus supravietuieste mai tarziu un atac indirect asupra vietii lui intr-un meci impotriva Tigrului din Galia. Maximus evita sa fie ucis de tigri eliberati in arena si infrange Tigru. Cu toate acestea, Maximus refuza sa asculte de Commodus cind acesta ii arata semnul pentru ultima lovitura decisiva , el refuzind se pronunta" ca Maxim cel Milostiv "de catre multime. Acest lucru l-a infuriat si mai tare pe Commodus ", ca nu poate sa-l ucida pe Maximus, fara a pierde sprijinul poporului.
In urma luptei, Maximus se intalneste cu fostul functionar al lui Cicero, care il informeaza ca armata sa este in continuare loial lui. Curand dupa aceea, Maximus formeaza un complot cu Lucilla, sora lui Commodus si Gracchus senator ca sa-l rastoarbe pe Commodus prin forta. Commodus suspectindu-si sora de tradare si indirect o ameninta cu fiul ei manipulindo sa dezvaluie complotul. In timpu ce Maximus incearca evadeze, gardieniilui Commodus ataca scoala lui Proximo Hagen si Proximo sunt ucisi in atac, in timp ce Juba si cei care au supravietuit sunt inchisi. Maximus ajungind la zidurile orasului unde trebuia sa fie asteptat de Cicero cu cai, este ucis de arcasi si Maximus este arestat de catre gardieni. Acum disperat de al vedea pe Maximus ucis, Commodus organizeaza un duel cu el in arena. Commodus recunoscindul pe Maximus ca un luptator superior il injunghie cu un stilet inainte de a intra in arena. In mijlocul luptei Commodus raminind fara sabie cere o sabie de la paznicii din jur insa la ordinul lui Quintus acestia nu il asculta si nu ii dau nici o sabie. Commodus avind un stilet ascunsincearca miseleste sa-l ucida, dar Maximus il omoara.
Cuvintele lui Maximus inainte sa moara au fost comenzile lui Marcus Aurelius si ca Gracchus si sclavii sa fie eliberati, iar puterea de la Roma sa fie transferata la Senat. Maximus moare in bratele lui Lucilla si rataceste sufletul in viata de apoi cu familia sa. Lucilla reamintind tuturor ca Maximus a fost un soldat de la Roma si ca memoria lui ar trebui sa fie cinstita. Mai tarziu, Juba, acum liber ingroapa doua figurine mici de sotia si fiul sau in pamant unde Maximus a murit, promitind ca se va vedea cu Maximus in viata de apoi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza din Punct de Vedere al Teoriilor Sociale - Filmul Gladiatorul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!