Analiza Critica a unui Site

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere (prezentarea succinta a fundamentului teoretic relevant pentru analiza de site si a motivului pentru care acest site a fost ales pentru analiza).
Dupa cum bine stim, Internetul a revolutionat comunicarea, domeniile vietii sociale, culturale, profesionale etc. Chiar si stiintele socio-umane au resimtit influenta exercitata de tehnicile informative. Se estimeaza ca la ora actuala mii de consilieri utilizeaza in mod curent Internet-ul pentru oferirea serviciilor, fapt pentru care consilierea prin intermediul Internet-ului a castigat in ultimii ani teren fata de consilierea directa sau clasica. 
Se folosesc mai multe denumiri pentru serviciile de consiliere oferite cu ajutorul tehnicilor informatice: e-counseling, consiliere online, consiliere mediata cu ajutorul computerului, cyber-consiliere etc.
Acest domeniu a implicat discutii numeroase care au dus la formularea unor intrebari legate de cum si daca retelele informationale ne vor usura viata sau ne vor ,,inlocui" pe piata fortei de munca, creand numeroase controverse. Exista diferite puncte de vedere in ceea ce priveste efectele pe care le vor avea tehnologiile informationale asupra carierei sau profesiilor si implicit asupra consilierii carierei, care au generat nevoia de cercetare a acestui domeniu. Calculatoarele au un rol important in procesul de consiliere a carierei, prin informatiile care pot fi stocate si reactualizate rapid, ori de cate ori este nevoie.
Insa, se constata faptul ca in demersurile de consilierea carierei, sunt importante nu numai informatiile, ci si dezvoltarea abilitatilor de luare a unei decizii, fapt pentru acre calculatoarele ruleaza programe de pregatire a clientilor pentru luarea unei decizii importante. Se considera pe de-o parte ca interactiunea si feedback-ul pot fi asigurate de calculatoare prin intermediul jocurilor de simulare, iar pe de alta parte exista pareri conform carora interactiunea cu un calculator este minima.
Exista numeroase controverse si in ceea ce priveste testarea prin programe pe calculator a aptitudinilor si intereselor. Scorurile rezultate pot fi un indicator pentru individ, dar se recomanda discutarea rezultatelor in cadrul sedintelor fata in fata si corelarea acestora cu alte date sau informatii despre client. 
Exista mai multe programe de consiliere a carierei asistata de calculator, iar Watts realizeaaza in 1994 o sinteza a acestor programe, dupa mai multe criterii:
- dupa cunoasterea de sine exista urmatoarele programe: profile de autoevaluare, care sunt chestionare de interese profesionale; teste psihometrice care masoara capacitati intelectuale, aptitudini, caracteristici de personalitate.
- dupa cunoasterea oportunitatilor exista sisteme de cercetare documentarea care ofera informatii despre posibilitati de studiu si formare, slujbe si angajatori etc.
- dupa invatarea luarii deciziilor exista programe de sprijinire a utilizatorilor in luarea deciziilor prin analiza factorilor care intervin in aceste situatii.
- dupa pregatirea pentru tranzitie exista programe de formare pentru cautarea unei slujbe- pregatirea pentru a participa la un interviu sau pentru a redacta o scrisoare de intentie, sau programe specializate care sprijina elaborarea unui C.V.
Folosirea Internet-ului in consilierea carierei.
Cu ajutorul unor adrese de web, pot fi investigate interesele, optiunile privind cariera, pot fi obtinute informatii cu privire la dinamica fortei de munca, somaj, oportunitatile educationale etc. Insa, cu toate acestea, exista si multiple beneficii, dar si anumite riscuri in folosirea serviciilor de consiliere oferite prin intermediul Internet-ului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Critica a unui Site.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!