Analiza critica a unui articol

Extras din referat Cum descarc?

Studiul avut in vedere investigheaza o problema majora cu care se confrunta organizatiile in societatea contemporana, si anume aceea a raportului existent intre cerintele specifice ale fisei postului pe de o parte si resursele oferite, raport ce trebuie sa aiba ca rezultat cresterea eficientizarii muncii prin inovare. Abordarea sintetica a articolelor de specialitate creeaza premisele conturarii unei viziuni de ansamblu asupra calitatii si acuratetii cercetarilor.
Tematica este una care suscita interesul, atat prin enuntarea in titlu, cat si prin situarea in preambul, alaturi de tehnica reducerii stresului occupational, adresabilitatea fiind una larga, incluzand specialisti in domeniu dar si publicul larg, interesat mai degraba de rezultatele ce confirma sau nu ipotezele prezentate. 
Analiza critica a acestui studiu releva faptul ca, cele patru componente ale unui articol de specialitate sunt clar delimitate in corpusul textului (introducerea, prezentarea metodologiei, rezultatele si discutiile). Introducerea pastreaza elemente ca: precizarea obiectivelor propuse, formularea ipotezelor de lucru, o analiza comparativa asupra stadiului in care s-a ajuns privind cercetarea in cauza (este specificat chiar si faptul ca studiul inovatiei la locul de munca in cadrul unei organizatii are o traditie destul de scurta).
Titlul articolului contine cuvintele cheie si reliefeaza directiile in care va investigat acest raport intre modelul cerintelor postului si resursele materiale existente si puse la dispozitia angajatului, dar si implicatiile acestuia asupra managementului stresului occupational si motivarea inovatiei, ca premise ale eficientei. 
Rezumatul bilingv, constituie preambulul studiului si este unul clar, ce prezinta  ipotezele de lucru, face o scurta trecere in revista a problemei studiate si asupra modului in care rezultatele se vor repercuta asupra cercetarilor ulterioare din literatura de specialitate. Cuvintele cheie sunt : resurse, cerinte, fisa postului, inovare, stres ocupational. 
Studiul contine numeroase trimiteri la literatura de specialitate, fiecare notiune fiind descrisa prin intermediul analogiilor si a referintelor teoretice conceptuale. Fiecare dintre constructele relevante in argumentare sunt definite conceptual, apelandu-se la definitii si acceptiuni ale unor autori de specialitate. Astfel, cadrul conceptual comprima principalele cercetari in domeniu, numeroase teorii si studii de specialitate fiind inserate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Citirea critica a unui articol de specialitate.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!