Fiabilitate și Diagnoză

Extras din referat Cum descarc?

1.Asigurarea calitatii
Misiunea esentiala a oricarei societati comerciale este sa furnizeze produse (marfuri si servicii) care sa corespunda nevoilor utilizatorilor.
Aceste produse trebuie sa aduca un castig societatii producatoare, fara sa aiba efecte nefaste pentru societate. Aceasta misiune fundamentala - satisfacerea nevoilor consumatorilor - furnizeaza definitia primara a calitatii: calitatea inseamna aptitudine de folosinta, in timp ce fiabilitatea poate fi definita ca fiind aptitudinea unui produs, material, etc. de a nu se defecta in cursul utilizarii.
Prin termenul de asigurare a calitatii se intelege ansamblul activitatilor organizatorice si tehnice menite sa asigure calitatea proiectelor si a realizarii produselor respective, tinand seama si de considerentele economice. 
Studiile de cercetare si dezvoltare din ultimele trei decenii, au contribuit la cresterea constanta a interesului pentru fiabilitate. Introducerea microelectronicii a condus la o scadere a preturilor dar si la imbunatatirea fiabilitatii si disponibilitatii sistemelor electronice. Progresele ulterioare in aceasta directie depind de un personal calificat, care sa inteleaga factorii ce influenteaza fiabilitatea componentelor si posibilitatile de specificare, masurare si imbunatatire a fiabilitatii, precum si problema intretinerii si disponibilitatii.
Responsabilitatea pentru calitate si fiabilitate apartine intregii societati. Acest principiu constituie baza pentru structura organizatorica si comunicarea obligatorie dintre diferitele sectoare responsabile. Fiecare dintre principalele compartimente ale societatii are de indeplinit o sarcina bine determinata, spre exemplu:
-compartimentul de proiectare - dezvoltarea si elaborarea planificata de noi prototipuri;
-sectorul de productie - indeplinirea sarcinilor de productie stabilite de catre conducerea societatii;
-compartimentul de desfacere - vanzarea rapida si profitabila a productiei disponibile.
Pentru realizarea asigurarii in toate fazele a calitatii si fiabilitatii unui produs, este necesara infiintarea unui serviciu independent, subordonat direct conducerii unitatii. Sarcina acestuia este de a colabora cu toate sectoarele institutiei, de la proiectare pana la desfacere si de a le furniza informatii si cunostinte specifice, referitoare la calitate si fiabilitate. Colaborarea compartimentului de calitate cu celelalte compartimente, are loc in mod normal prin rolul consultativ si de supraveghere pe care il are. Compartimentul de calitate va aproba sau respinge, cu ocazia controalelor curente, aspectele cu implicatii asupra fiabilitatii.
2.Fiabilitatea
Pentru realizarea conceptului de fiabilitate, intr-o societate economica este necesara mentinerea uniformitatii atat pentru materiale, cat si pentru marimile mecanice, fizice si chimice, in acelesi fel in care sunt ferm stabilite constanta si controlul desfasurarii procesului.
Inceputul se face prin alegerea si scolarizarea personalului, asigurandu-se prin aceasta, cu fermitate, ca ideea si punerea in practica a acestui concept sa fie adoptate la toate nivelurile.
Programul de fiabilitate nu trebuie gandit ca un inlocuitor al activitatilor normale de supraveghere a fabricatiei, ci ca o activitate complementara. Initierea programului se bazeaza pe exprimarea numerica a cerintelor de fiabilitate convenite, pe care le-au acceptat atat utilizatorul cat si fabricantul. Acest program prevede pentru producator, maximumul gradelor de libertate referitoare la viitoarele solutii tehnice si tehnologice, cu conditia expresa ca acestea sa fie compatibile cu parametrii tehnici si financiari impusi. Pentru a se putea atinge un echilibru corect intre parametrii tehnici, financiari si de fiabilitate, trebuie utilizate tehnologii cat mai moderne.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fiabilitate si Diagnoza.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!