Vincent van Gogh artă

Extras din referat Cum descarc?

Lucrari reprezentative: Mancatorii de cartofi - 1885, Mos Tanguy - 1887, Natura moarta cu floarea-soarelui - 1888, Biserica din Auvers - 1890 Muzee: Rijksmuseum Van Gogh - Amsterdam; Rijksmuseum Kroller-Muller - Otterlo; Muzeul Orsay - Paris; Neue Pinakothek - Muenchen Vincent Van Gogh a scapat oricaror catalogari. A fost, in egala masura, expresionist, simbolist si suprarealist. Figura sa tragica a reprezentat, poate cel mai bine, simbolul sacrificiului neconditionat pentru arta. A fost un pictor fara discipoli si fara succes in timpul vietii, care insa, a transformat decisiv artele plastice. Van Gogh de fapt, nu a reprodus, pictand, ceea ce a vazut - el a filtrat si transformat informatia primita pentru a o reda in culori de o intensitate neeglata de nimeni dupa el. Astazi, licitatiile pentru cumpararea tablourile ramase de la pictorul flamand doboara record dupa record. Natura moarta cu floarea Soarelui; 1888; 91 x 71 cm; Neue Pinakothek, Munchen ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Vincent Van Gogh Arta
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!