Georges Seurat

Extras din referat Cum descarc?

Lucrari reprezentative: La scaldat, Asnieres - 1883-1884, O duminica la Grand-Jatte - 1884-1886, Circul - 11890-1891, Le chahut - 1889-1890 Muzee: Muzeul Orsay - Paris; Stiftung Buehrle - Zuerich; Tate Gallery - Londra; Metropolitan Museum of Art - New York; Philadelphia Museum of Art Georges Seurat a trait prea putin pentru a da masura intregului sau talent, murind la varsta de 31 de ani. Desi a fost, la inceput, influentat de clasicism, s-a apropiat de impresionism, atras de libertatea pe care o capata culoarea in tablourile acestui curent. Dar Seurat a mers mai departe: pointilismul, cu tusa sa caracteristica, este, in mare masura, creatia sa. Noul curent, neoimpresionism, cum este numit de contemporani, atrage si influenteaza mari pictori: Pissarro nu face un secret din faptul ca pictura lui Seurat ii este model, Matisse se lasa sedus si el de tehnica pointilista, chiar si Van Gogh imprumuta ceva din acest stil. Alaturi de Paul Signac, Georges Seurat a inscris pointilismul in panteonul artei moderne.
O duminica la Grande Jatte (detaliu); 1884-1886; 207 x 308 cm; The Art Institute of Chicago, Chicago ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Georges Seurat
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!