Artistul Paul Gauguin

Extras din referat Cum descarc?

Lucrari reprezentative: Viziune dupa liturghie - 1888, Hristos galben - 1889, Aha oe feii? - 1892, De unde venim? Ce suntem? Incotro ne indreptam? - 1897 Muzee: Muzeul Orsay - Paris; Ny Carlsberg Glyptothek - Copenhaga; Muzeul Puskin - Moscova; Museum of Fine Arts - Boston; Albright-Knox Art Gallery Paul Gauguin a fost un artist aflat in permanenta cautare de sine. Cea mai buna caracterizare ii apartine, de altfel: in el salasuiesc doua persoane - un salbatic si un om civilizat. Pictura sa reflecta tocmai aceasta lupta din care castiga finalmente arta. Seria sa de tablouri polineziene a influentat fauvismul de mai tarziu iar nabistii l-au recunoscut ca parinte spiritual. Gauguin a fost, in esenta, pictorul care a reinventat vigoarea in pictura.
De unde venim? Ce suntem? Incotro mergem? (detaliu); 1897; 139 x 374, 5 cm; Museum of Fine Arts, Boston ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Artistul Paul Gauguin
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!