Artistul James Mcneill Whistler

Extras din referat Cum descarc?

Lucrari reprezentative: La pian - 1858-1859, Printesa tarii portelanului - 1863-1864, Nocturna in bleu si verde - Chelsea - 1871, Auriu si bronz - 1896-1898 Aranjament in gri - autoportret, 1872; 74, 9 x 53, 3 cm; The Detroit Institute of Arts, Detroit Cand a pictat acest tablou, Whistler avea patruzeci si opt de ani Muzee: Tate Gallery - Londra; Courtauld Institute Galleries - Londra; Muzeul Orsay - Paris; The Art Institute - Chicago; Cincinnati Art Museum; Muzeul National de Arta - Bucuresti James Abbott McNeill Whistler a fost un artist in toata puterea cuvantului. Nord-american de origine, a copilarit in Rusia si a trait si creat toata viata in Anglia si Franta. Viata sa a fost la fel de fascinanta si de controversata ca si creatia sa. Whistler a impresionat prin delicatetea si rafinamentul picturilor sale, intre care Nocturnele, Simfoniile si Aranjamentele raman cele mai cunoscute. Maestrul nord-american ne invita la o calatorie estetica extraordinara Atelierul artistului (detaliu); 1865-1866; 62, 5 x 47, 4 cm; , The Art Institute of Chicago, Chicago ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Artistul James Mcneill Whistler
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!