Studiul de caz

Extras din referat Cum descarc?

Date personale:
Numele: I. A-C
Varsta : 11 ani
Sex: feminin
Ocupatia: eleva, clasa aIII-a
Date familiale:
Eleva I.A-C locuieste cu parintii in Topraisar, intr-o casa, in apropiere de scoala si este copil unic. Situatia financiara este buna, mama este expert contabil iar tatal este cadru militar la UM.Topraisar. Climatul familial este pozitiv, intre parinti exista relatii normale, pun pe primul plan educatia copilului si se intereseaza zilnic de situatia acestuia.
Date medicale: 
Eleva I. A-C este diagnosticata cu tulburari hiperkinetice, retard mental (QI- 60), tulburari de dezvoltare specifice privind vorbirea, limbajul si abilitatile scolare si tulburari emotionale cu debut in copilarie. Eleva a fost data mai tarziu la scoala deoarece prezinta o dislalie polimorfa, iar comunicarea orala se realizeaza cu dificultate.
Manifestari comportamentale:
Eleva I. A-C prefera activitatile care nu presupun un efort intelectual mare , ii place sa deseneze si sa se joace cu plastilina. Stilul de invatare este concret -  intuitiv. Nu incepe singura o activitate, trebuie sa i se spuna precis ce sa faca, nu finalizeaza singura activitatea inceputa ci doar supravegheata. Prezinta dificultati 
de concentrare, orice zgomot din clasa ii distrage atentia si nu se mai poate concentra la 
lectie. Uneori se ridica din banca in timpul orelor de curs si isi deranjeaza colegii cerand diferite obiecte sau le arata ce a lucrat. Manipuleaza destul de bine obiectele, chiar daca are lateralitatea stanga. Are nevoie in permanenta de incurajari si de un feedback pozitiv pentru a-si canaliza energia spre evitarea insucceselor si prevenirea unui comportament pasiv.
Recunoaste toate literele alfabetului si poate scrie dupa dictare cuvinte scurte, transcrie cuvinte si propozitii simple. Efectueza operatii simple de adunare si scadere ajutandu-se de numaratoare, betisoare sau numaratul pe degete .
Eleva este integrata in colectivul clasei si intra in legatura directa cu toti colegii, este acceptata de colectiv iar copiii o atrag in jocurile lor. Eleva dispune de un potential afectiv aparte pe care doreste sa il manifeste tot timpul, fiind o persoana sociabila dornica sa participe alaturi de ceilalti copii la diferite activitati. 
-  Independenta elevului :
- vine la scoala insotita de mama / tata;
- stie sa se orienteaze in spatiul scolii;
- transcrie cu greu de pe tabla si din manual;
- se orienteaza cu dificultate in spatiul foii de hartie.
-  Relationarea cu ceilalti :
- eleva este dornica de relationare, nu riposteaza la atingeri fizice;
- nu intotdeauna priveste interlocutorul in ochi atunci cand discuta;
- eleva se comporta la fel cu toata lumea, ii este greu sa faca diferentierea intre persoane;
- prezinta uneori stari de neliniste, de agitatie trecatoare ;


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul de caz.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!