Studii de Caz Realizate pe Scolarii Mici Logopati cu Intelect Normal de Inteligenta

Extras din referat Cum descarc?

STUDIUL nr. 1
A. DATE DE IDENTIFICARE
1. Nume si prenume : Septar Melda
2. Varsta : 8 ani
3. Sex: feminin
4. Nationalitatea: tatara
5. Integrata la : Scoala nr.39 Constanta
6. Clasa: I-a
B. DATE FAMILIALE
1. Numele si prenumele parintilor:
- tata- Mustafa Septar
- mama: Ager Septar 
2. Ocupatia parintilor: 
- tata: instalator sanitar 
- mama: vanzatoare
3 .- Varsta parintilor: 
- tata: 37 ani
- mama: 34 ani 
4. Bugetul familiei: mediu
5. Conditii de locuit: bune, apartament cu doua camere 
6. Structura familiei : organizata
7. Componenta familiei :un frate 10 ani si 3 luni
8. Relatii familiale: incordate
9. Atitudinea familiei fata de copil: tatal autoritar
10. Conduita morala a familiei: tatal alcoolic
11. Starea de sanatate a familiei si copilului: relativ buna
C. EVOLUTIA PSIHO-FIZICA A LOGOPATULUI
Sarcina a evoluat normal. Nasterea a fost la termen si fara complicatii.Copilul s- a nascut cu o malformatie a boltii si a valului palatin.Pana la varsta de 6 ani a avut o interventie chirurgicala pentru remedierea pentru suturarea malformatiei. Evolutia limbajului si a vorbirii a fost marcata de tulburarea organica a copilului. Ganguritul a aparut cu intarziere si s-a manifestat prin sunete fara rezonanta orala.
Emisiile consonantice erau inexistente ,putand pronunta numai vocale.primele greutati au aparut odata cu emisia consoanelor labiale, linguo-palatala si linguo-velare.Primele cuvinte au fost pronuntate defectuos datorita imposibilitatii articularii majoritatii sunetelor. Vocabularul pasiv a crescut mai rapid decat cel folosit, mijloacele de comunicare verbala fiind inlocuite cu gesturi, mimica si emisii verbale greu de codificat. 
Din punct de vedere somatic si psihic, copilul este dezvoltat normal.Din punct de vedere al dezvoltarii limbajului, prezinta o intarziere in dezvoltarea limbajului oral sub aspectul achizitiei si folosirii vocabularului si sub aspectul executarii fono- articulatorii.Intelegerea este bine conservata .Se observa o discrepanta intre posibilitatile intelectuale si insuficienta verbalizarii.Este un copil timid, retras, cu complexe de inferioritate fata de colegii de clasa.
D. EXAMEN LOGOPEDIC
Dezvoltarea limbajului si a vorbirii sunt foarte limitate datorita modificarilor aparatului fono-articulator. Malformatiile boltii si valului palatin il impiedica pe copil in executia corecta a sunetelor.Copilul nu poate pronunta consoanele: l, r, t, t, n, d, s, x., in schimb poate pronunta nazalizat toate vocalele. Sunetele : ce, ci, ge, gi sunt afectate fiind inlocuite cu un suflu nazal.Auzul fonematic nu este afectat.Atentia auditiva este foarte buna. Vorbirea expresiva este limitata si deformata. Vocabularul activ este redus, capacitatea de evocare a cuvintelor este redusa, fiind preferate mimica si gesturile.
E. DIAGNOSTIC LOGOPEDIC
Dislalie polimorfa datorata despicaturii velo-palatine.
F. PROGNOSTIC LOGOPEDIC 
Evolutie lenta pe toate palierele limbajului.
G. TERAPIA LOGOPEDICA
Activitatea logopedica a debutat cu gimnastica aparatului fono-articulator, urmarindu-se dezvoltarea si educarea miscarilor necesare articularii corecte a sunetelor si pronuntarii cuvintelor. Aceste exercitii de gimnastica au avut rolul de a imbunatati functia motorie a sistemelor cerebrale ramase .S-au realizat exercitii de gimnastica pentru buze, limba si valul palatin , administrandu-se probe sub forma de joc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studii de Caz Realizate pe Scolarii Mici Logopati cu Intelect Normal de Inteligenta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!