Structura schitei de program

Extras din referat Cum descarc?

1. Denumirea programului: Sunt ceea ce spun! 
2. Durata: 2017 - 2020
3. Contextul programului 
Hartuirea, cunoscuta drept cyberbullying atunci cand are loc pe Internet, implica folosirea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, cum ar fi mail-ul, telefoanele mobile, site-urile web defaimatoare, blog-urile etc., cu scopul de a ataca in mod deliberat, repetat si ostil un individ sau un grup de indivizi. Hartuirea cibernetica poate consta in trimiterea de e-mail-uri unei persoane care a spus ca nu vrea sa mai comunice cu expeditorul, email- uri care pot contine amenintari, remarci sexuale, incitari la ura, sicanari ale victimelor precum si afisarea oricaror declaratii false care au ca scop umilirea victimei
In Romania, pe perioada primilor doi ani de functionare a componentei Helpline dezvoltata in cadrul proiectului Sigur.info, au fost primite peste 620 de apeluri si sesizari atat din partea copiilor, cat si a adultilor. Printre problemele semnalate se identifica: hartuirea si abuzul pe Internet (209), furtul de date personale
(142), cazurile de frauda si/sau spam (25), pornografie (20) si santaj (20).
Problemele semnalate cel mai des vizeaza hartuirea si abuzul pe Internet sub toate formele sale -  agresiunea verbala, calomnierea, furtul de date personale. Studiile arata ca in Romania exista cea mai mare incidenta a hartuirilor din intreaga Europa. Aceasta, impreuna cu constatarile cercetarii legate de o vizibilitate crescuta a profilelor pe retelelor sociale, duc la o rata crescuta a cazurilor in care datele personale sunt sustrase de pe retelele sociale, postate pe diverse alte site-uri, in contexte defaimatoare, fara acordul persoanelor in cauza.
Programul nostru consta intr-o combinare de elemente des folosite in combaterea hartuirii online precum: activitatile de constientizare si de promovare a principiilor unui Internet mai sigur. Insa prin ce dorim sa ne diferentiem este aducerea si adaptarea unui software foarte eficient din SUA pentru Romania. Este vorba despre programul ReThink creat de Trisha Prabhu. Acesta functioneaza pe baza atentionarii persoanei care scrie un cuvant ofensator si astfel se indeamna la schimbarea mesajului nepotrivit. De ce dorim sa aducem acest program si in scolile din Romania? Pentru ca cercetarile au aratat ca in jur 93% dintre adolescentii care sunt alertati sa isi schimbe decizia chiar fac acest lucru.
4. Justificarea necesitatii existentei si implementarii programului 
In Romania au mai existat initiative de genul. Cea mai notabila este proiectul Sigur.info (http://www.sigur.info/), insa in ultima vreme nu s-a mai auzit foarte mult de acesta. Iar datele legate de cyberbulling nu prezinta modificari semnificative. Astfel nevoile grupurilor carora ne adresam inca sunt prezente. 
Educarea elevilor in legatura cu hartuirea cibernetica si imputernicirea lor sa faca ceva impotriva ei pare a fi de o importanta tot mai mare, in special daca luam in considerare faptul ca cercetarile indica faptul ca elevii sunt mai predispusi sa admita ca sunt hartuiti online prietenilor decat sa discute cu un adult. Patchin si Hinduja (2006) au raportat faptul ca 56.6% dintre participantii lor au raspuns hartuirii cibernetice prin a spune unui prieten de pe internet, in timp ce 25.7% au spus unu prieten real. In contrast, doar 19.5% au raspuns prin a le spune parintilor si doar 16.8% le-au spus fratilor sau surorilor.
Astfel, dorim sa venim in ajutorul programelor existente precum Sigur.info prin aducerea unui software cu rezultate adevarate in acest sens, initiativa care nu exista in niciun program anti cyberbulling din Romania.


Fisiere in arhiva (1):

  • Structura schitei de program.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!