Secvență didactică

Extras din referat Cum descarc?

Secventa didactica reprezinta o anumita structura de organizare a instruirii programate pe baza unei scheme de proiectare care vizeaza asigurarea unei corelatii intre informatia propusa - sarcina de invatare - raspunsul elaborat pe criterii relevante in plan stiintific si pedagogic.
Logica oricarei secvente didactice implica un mecanism de deducere a raspunsului, proiectat in mod liniar sau ramificat, care apare insa intotdeauna ca o consecinta a procesului de insusire si de valorificare a informatiei necesare pentru indeplinirea corecta a sarcinii de instruire intr-un context pedagogic determinat (etimologia cuvantului, in limba latina sequentia - consecinta, urmare) - Dictionar de pedagogie. Tipologia secventelor didactice poate fi delimitata la nivelul proiectelor pedagogice avansate de profesor in conditii proprii sau apropiate de modelul, instruirii programate. Analiza acestora permite clasificarea secventelor didactice in functie de cinci criterii complementare: a) dupa plasamentul secventei in cadrul proiectului didactic: secvente introductive; secvente intermediare; secvente finale; b) dupa natura mesajului: secvente prioritar informative; secvente prioritar formative; c) dupa rolul strategic asumat: secvente de legatura; secvente de consolidare; secvente de aplicare; secvente de sprijin; d) dupa operatiile logice angajate prioritar: secvente de analiza; secvente de sinteza; secvente de concretizare logica; e) dupa resursele cognitive dezvoltate: secvente-cheie; secvente-ancora; secvente-trambulina. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Secventa Didactica
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!