Psihopedagogia adolescenților și adulților

Cuprins referat Cum descarc?

Educatia adultilor - o problema fundamentala in educatia generatiilor viitoare
I Adultii si perspectivele asupra educatiei
II Parteneriatul constructiv adulti/parinti - scoala
III. Sedintele cu parintii- modalitate activa de educatie a adultilor
IV.Concluzii


Extras din referat Cum descarc?

Adultii si perspectivele asupra educatiei
Educatia adultilor cuprinde in mod prioritar, pe langa achizitia de cunostinte, priceperi sau deprinderi, mai ales dezvoltarea aptitudinilor, a capacitatii de creativitate.
Analizand conceptul de educatie a adultilor, trebuie sa facem precizarea ca nu este vorba de a adauga, ci a dezvolta potentialul existent. Educatia nu inseamna achizitie, ci implica dobandirea unui alt mod de a actiona, si cresterea competentei de relationare cu cei din jur.
Stiintele educatiei si, in special managementul educational se afla in fata unor mari provocari, acele de a gasi metode si procedee adecvate pentru a influenta comportamentul adultilor, dar mai ales al tinerilor, astfel incat acestia sa reuseasca sa se adapteze la regulile atat de complexe ale scolii cat si ale educatiei continue ( Lifelong Learning)
Parteneriatul scoala-familie in zilele noastre primeste noi valente. Scopul fundamental al acestei colaborari este integrarea deplina a scolii in comunitate prin atragerea in procesul educativ a tuturor membrilor comunitatii.
Atat copilul, cat si adultul au o caracteristica fundamentala comuna: invatarea, dar diferentele psihopedagogice la adult si copil sunt esentiale. Acestea rezulta din statutul lor diferit: un copil este o fiinta dependenta; a fi adult inseamna a fi independent. 
Pentru adult, activitatea de invatare inseamna un act interior, nu constrangere; el nu e un receptor pasiv, el cauta, descopera cunostintele, este un agent al propriei educatii. Adultul nu doreste sa fie educat. El este acum ,, format". Oricarei incercari de a-l reeduca ii va opune rezistenta. Adultul se educa singur.


Fisiere in arhiva (1):

  • Psihopedagogia Adolescentilor si Adultilor.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!