Educatia adultilor - o problema fundamentala in educatia generatiilor viitoare I Adultii si perspectivele asupra educatiei II Parteneriatul constructiv adulti/parinti - scoala III. Sedintele cu parintii- modalitate activa de educatie a adultilor IV.Concluzii
Adultii si perspectivele asupra educatiei Educatia adultilor cuprinde in mod prioritar, pe langa achizitia de cunostinte, priceperi sau deprinderi, mai ales dezvoltarea aptitudinilor, a capacitatii de creativitate. Analizand conceptul de educatie a adultilor, trebuie sa facem precizarea ca nu este vorba de a adauga, ci a dezvolta potentialul existent. Educatia nu inseamna achizitie, ci implica dobandirea unui alt mod de a actiona, si cresterea competentei de relationare cu cei din jur. Stiintele educatiei si, in special managementul educational se afla in fata unor mari provocari, acele de a gasi metode si procedee adecvate pentru a influenta comportamentul adultilor, dar mai ales al tinerilor, astfel incat acestia sa reuseasca sa se adapteze la regulile atat de complexe ale scolii cat si ale educatiei continue ( Lifelong Learning) Parteneriatul scoala-familie in zilele noastre primeste noi valente. Scopul fundamental al acestei colaborari este integrarea deplina a scolii in comunitate prin atragerea in procesul educativ a tuturor membrilor comunitatii. Atat copilul, cat si adultul au o caracteristica fundamentala comuna: invatarea, dar diferentele psihopedagogice la adult si copil sunt esentiale. Acestea rezulta din statutul lor diferit: un copil este o fiinta dependenta; a fi adult inseamna a fi independent. Pentru adult, activitatea de invatare inseamna un act interior, nu constrangere; el nu e un receptor pasiv, el cauta, descopera cunostintele, este un agent al propriei educatii. Adultul nu doreste sa fie educat. El este acum ,, format". Oricarei incercari de a-l reeduca ii va opune rezistenta. Adultul se educa singur.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).