Programa Scolara - Fizica

Extras din referat Cum descarc?

Programa scolara pentru clasa a X  a la Liceul Teoretic Nr. 2, Ion Heliade Radulescu, la profil real, specializarea matematica  informatica.
Fizica, stiinta integratoare in aria stiintelor naturii, devine cunoscuta si accesibila elevilor cu sprijinul profesorului de fizica, prin creativitatea, rigurozitatea si competenta cu care acesta isi construieste demersul didactic. Pentru realizarea acestui rol, profesorul de fizica are nevoie sa demonstreze o serie de abilitati si competente pe plan profesional (al specialitatii), pe plan didactic si social.
Fizica predata in scoala nu este atat un depozit de cunostinte, cat un mod de cunoastere si o cale pentru a invata. Predarea fizicii va fi eficienta atunci cand elevii insisi vor vedea cum se desfasoara procesul, invatand cum sa invete, sa conduca invatarea cautand raspunsuri la intrebarile proprii. Elevii sunt stimulati sa dezbata si sa testeze ipoteze legate de probleme autentice, cum ar fi: dintre o folie de aluminiu, un prosop de bumbac, un ziar, care ar fi mai potrivite sa pastreze alimentele calde intr-o caserola?
Planificare ore:
Desfasurarea cursului se va realiza pe un an (doua semestre): vor fi 105 ore din care 7 alocate lucrarilor de laborator, 2 tezei de pe primul semestru, 2 tezei de pe al doilea semestru. Pentru lectii 94 ore. 
Evaluarea:
Planul de invatamant prevede pentru aceasta disciplina evaluarea prin teza. Acesta este sub forma de proba scrisa. La teza se dau 5 subiecte alese in asa fel incat sa atinga notiunile de baza din toata materia si sa ilustreze modul in care elevul si-a insusit corect materia. Pentru o departajare corecta, 2 dintre cele 5 chestiuni au un grad de dificultate mai ridicat, pentru a permite celor cu o pregatire deosebita sa-si demonstreze capacitatea creatoare. Vor fi 3 subiecte de teorie si 2 probleme. Nota finala reflecta activitatea din intregul semestru:
- participarea la ore;
- participarea la lucrarile de laborator.
Elevii vor fi evaluati si pe parcursul intregului semestru.. Evaluarea curenta va fi facuta pe baza testelor de verificare.
Lucrarile de laborator sunt obligatorii pentru toti elevii clase. Acestia vor fi grupati si vor incerca sa realizeze lucrarile. 
Aceste lucrari sunt:
- Studiul amestecului a doua lichide cu temperaturi diferite.
- Studiul fierberii apei.
- Determinarea caldurii specifice a unui corp
- Determinarea rezistentei electrice a unei portiuni de circuit utilizand voltmetrul si ampermetrul in circuite de curent continuu
- Determinarea puterii unui bec electric
- Trasarea caracteristicii voltamperice a unui element de circuit in curent alternativ
- Studiul transformatorului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Programa Scolara - Fizica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!