Profesor bun vs profesor râu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Scoala are un rol important in educatie. Cu totii stim ca exista si probabil am si avut atat profesori care sunt dedicati muncii lor si incearca sa dea tot ce au mai bun din ei pentru a-si face elevii sa inteleaga anumite lucruri, dar si profesori care au ajuns in aceasta profesie doar pentru ca nu au avut alta optiune, in consecinta profesori care isi tin ora doar pentru ca sunt obligati de imprejurari.

Ca si multi altii, asemenea profesori am avut si eu in decursul anilor pe care i-am petrecut la scoala, in calitate de eleva.

Intorcandu-ma in trecut, in perioada liceului, imi amintesc foarte clar profesoara de limba engleza, profesoara renumita in tot liceul atat pentru numeroasele sale calitati de care dadea dovada in sustinerea orelor, cat si pentru strictetea cu care aceasta nota si supraveghea elevii.

Prima imagine pe care o am cu aceasta profesoara este din prima mea zi ca eleva de liceu. Auzind diferite pareri despre aceasta profesoara am fost putin speriata de momentul in care urma sa ne intalnim. Urma sa imi dau seama ca framantarile mele erau intemeiate. Era o doamna impunatoare. De acest lucru mi-am dat seama atat din infatisarea sa, cat si din gesturile si felul de a vorbi. Dupa ce s-a prezentat aceasta s-a adresat intai fetelor, ne-a chemat in fata si ne-a tinut morala timp de 15 minute despre felul in care eram imbracate. Din acea zi nu am avut voie sa purtam decat pantaloni lungi si bluze foarte lungi, deasemenea. Aceasta, pentru a fi sigura ca am inteles cerinta, ne scotea de fiecare data, la inceputul orei, pe rand in fata clasei si facea remarci privitoare la tinuta noastra. Din acel moment am stiut ca vor urma 4 ani de liceu foarte grei..

Se cunostea faptul ca este o profesoara foarte buna pe domeniul sau si intr-adevar avea foarte multe cunostinte, insa nu parea foarte dornica sa le impartaseasca elevilor sai. Cerintele erau foarte mari, vroia sa atingem perfectiunea, insa in decursul celor 4 ani de liceu nu ne-a predat nicio lectie, iar daca cineva nu stia era ridiculizat in fata intregii clase, moment de care a avut toata clasa parte.

Din punctul meu de vedere, cel mai negativ lucru pe care aceasta profesoara il facea era acela ca descuraja elevul, ii arata doar partea gresita pe care o avea. Nu acorda nici macar o lauda pentru o performanta a vreunuia dintre elevi, insa critica pana in cel mai mic detaliu fiecare greseala comisa.

Nu numai faptul ca te scotea in fata clasei si incepea sa te critice te facea sa te simti prost, ci si faptul ca facea glume pe seama ta in fata celorlalti colegi era un aspect foarte deranjant, mai ales pentru ca acestia erau oarecum obligati printr-o privire a profesoarei sa rada. Ajunsese ca cele 6 ore de limba engleza pe care le aveam pe saptamana sa fie un cosmar pentru toti.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Profesor Bun vs Profesor Rau.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 198 cuvinte
Nr caractere:
4 985 caractere
Marime:
15.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
scoala, educatie, profesor
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!