Portofoliu Didactic

Extras din referat

Argumente:
- Este adevarat faptul ca limbile moderne sunt foarte importante, dar elevii au optat pentru o anumita limba moderna avansata; mai este posibil ca acestora sa nu le placa cealalta limba si sa creasca numarul de absente.
- La matematica, avand in vedere profilul si comlpexitatea disciplinei, cred ca ar fi necesara o a cincea ora pentru a putea intelege cat mai bine aceasta disciplina(cu ajutorul exercitiilor, problemelor).
- Si fizica este o disciplina comlexa, dar nu cred ca sunt necesare trei ore pe saptamana deoarece informatiile furnizate in doua ore sunt de ajuns pentru elevii de clasa a X-a.
- Avand in vedere ca acest profil, matematica-informatica, are la baza stiintele exacte si tinand cont si de varsta, personal nu cred ca au nevoie de muzica si educatie plastica. 
- La informatica, parerea mea este ca ar fi bine daca ar avea si o a treia ora deoarece acesta este un domeniu in care permanent apar lucruri noi si mai ales pentru ca in zilele noastre este necesar, aproape totul avand legatura cu informatica.
- Cat despre educatie fizica eu cred ca o ora este suficienta, deoarece elevii din clasa a X-a sunt la varsta la care au multa energie si reusesc oricum sa o consume. O ora in plus de educatie fizica reprezinta pentru ei o ora pierduta si de aici vine si numarul mare de absente.
II. Programa scolara
HAZARDE NATURALE SI ANTROPIC
NOTA DE PREZENTARE
Acest optional a fost conceput din necesitatea cunoasterii unor fenomene numite hazarde, si isi propune sa abordeze prezenta acestora sub diferite forme pe Glob cat si a masurilor ce se impun pentru atenuarea efectelor hazardelor.
Omul traieste permanent intr-un mediu in care este expus unei mari diversitati de situatii mai mult sau mai putin periculoase generate de numerosi factori. Manifestarile extreme ale fenomenelor naturale cum sunt cutremurele puternice, furtunile, inundatiile, la care se adauga accidentele tehnologice si situatiile conflictuale, pot sa aiba influenta directa asupra vietii fiecarei persoane si asupra societatii in ansamblu.
Numai o buna cunoastere a acestor fenomene, permite luarea celor mai adecvate masuri atat pentru atenuarea efectelor, cat si pentru reconstructia regiunilor afectate.
In ultimele trei decenii, diferite calamitati naturale au generat peste 3 milioane de victime, au adus boli, saracie si multe suferinte pentru 1 miliard de oameni si au produs pagube materiale de sute de miliarde de dolari. 
Studiul acestui optional este necesar elevilor atat din punct de vedere al actualitatii lui cat si pentru cunoasterea mai amanuntita a hazardelor naturale si antropogene. Numeroase informatii, de data recenta, pot fi preluate de pe INTERNET cat si din revistele de specialitate.
Acest optional prezinta, intr-o forma accesibila, hazardele naturale si antropogene, cum sunt cutremurele de pamant, eruptiile vulcanice, ciclonii, inundatiile, hazardele legate de activitatile industriale, de transporturi si de agricultura sau cele legate de razboaie.
Sunt puse in evidenta aspecte referitoare la impactul hazardelor asupra dezvoltarii durabile, protectia civila in Romania. Acest curs poate fi insotit de aplicatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Portofoliu Didactic.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!