Plan de Lectie - Cetateanul si Autoritatea

Extras din referat Cum descarc?

Plan de lectie
Unitatea de invatamant: 
Clasa: a VIII - a
Data: 07.11.2007
Timp: 50 de minute
Profesor: Losonczi Terezia
Locul de desfasurare: Sala de clasa
Obiectul: Cultura civica
Aria curriculara: Despre autoritate
Subiectul: Autoritatile publice
Titlul lectiei: Cetateanul si autoritatea
Tipul lectiei: Predare - invatare
Motivatia: Necesitatea lectiei rezida in cunoasterea conceptelor de autoritati publice si in manifestarea initiativei in rezolvarea unor probleme care pot sa apara intre stat, reprezentat prin autoritati si cetatean. Se urmareste o cunoastere a valorilor si a drepturilor omului si o aplicare a acestora.
Conditii prealabile: Elevii au dobandit cunostinte esentiale despre valorile fundamentale ale democratiei si ale drepturilor omului in clasele anterioare. Ei au luat deja, contact cu diverse valorile fundamentale ale democratiei in societate, stapanesc deja anumite conceptii despre stat si autoritati.
Scopul lectiei: Cunoasterea drepturilor fundamentale pe care le au cetatenii, posibilitatea cetatenilor de a se adresa liber justitiei in rezolvarea litigiilor aparute intre autoritati si cetateni.
Competente speciale : elevul asculta, noteaza, desfasoara un dialog cu profesorul pe tema lectiei.
Obiective operationale:
O1 : cunoastere: elevii sunt intrebati despre cunostintele in domeniul autoritatilor publice, sunt rugati sa defineasca acest concept
O2 : intelegere: sa explice rolul acestor autoritati, sa dea exemple prin care sa se vada ca intradevar elevul a inteles anumite notiuni
O3 : aplicare: dupa intelegerea conceptelor de autoritati si a altor concepte fundamentale, copiii sunt rugati sa sumarizeze cele explicate si sa dea exemple din care sa reiasa nivelul lor de cunostinta
O4 : analiza: sa analizeze competentele, atributele autoritatilor publice in legatura cu drepturile cetatenilor. Sa explice ce drepturi au autoritatile fata de cetateni si invers.
O5 : sinteza: sa argumenteze necesitatea existentei unei colaborari intre cetateni si autoritati, sa explice pe baza carui act se desfasoara colaborarea.
O6 : evaluare: sa aprecieze valoarea puterii executive a statului, reprezentat prin autoritatile publice, sa explice rolul lor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Lectie - Cetateanul si Autoritatea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!