Oboseala în muncă

Extras din referat Cum descarc?

1. Conceptul de oboseala
Oboseala reprezinta o reactie a organismului de readaptare, de refacere a functiilor sale.
Aceasta este mai mult decat senzatia de lipsa de energie sau somnolenta, fiind o stare de epuizare mentala sau fizica, care reduce capacitatea unei persoane de a-si efectua responsabilitatile la locul de munca in siguranta si intr-un mod eficient.
Oboseala reprezinta un fenomen fiziologic normal care apare in urma solicitarilor prezente in activitatea umana. In general oboseala este un fenomen reversibil, deoarece daca este urmata de o perioada de odihna sau de somn, organismul isi reface plenitudinea functiilor sale.
2. Formele oboselii
2.1. Oboseala musculara dinamica (determinata de efortul muscular) si statica (determinata de concentrarea musculara fixa. 
Acest tip de oboseala apare in urma efectuarii unor sarcini fizice pentru o perioada de timp indelungata, scazand abilitatea de a efectua activitati fizice. 
Mai exact, ea consta in scaderea fortei maxime ce poate fi dezvoltata de muschi.
2.2. Oboseala neurosenzoriala - cauzata de tensiunea nervoasa a simturilor (vaz, auz).
Acest tip de oboseala este intalnit in cazul persoanelor care lucreaza in medii cu zgomot ridicat sau care intreprind activitati ce necesita concentrare si atentie marite.
2.3. Oboseala psihica - determinata de factori de natura psihica.
Probabil cea mai intalnita forma de oboseala din zilele noastre, ca urmare a depunerii unui efort mental ridicat pentru o anumita sarcina, a unui numar mare de responsabilitati sau de sarcini, provoaca o incapacitate de concetrare, putand afecta sanatatea.


Fisiere in arhiva (1):

  • Oboseala in munca.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!